19 Αυγ 2008

Chiho Aoshima - the artist





















Κανονικά, θα έπρεπε να κάνω ανάρτηση πρώτα για τον Takashi Murakami κι έπειτα για την Chiho Aoshima, αλλά ως γνωστόν τίποτα κανονικό δεν κάνω εγώ, οπότε ας ξεκινήσουμε απ' τη δεύτερη. Όσοι επισκέπτεστε καιρό το blog, ξέρετε ότι έχω ένα ενδιαφέρον για την ιαπωνική κουλτούρα, την ιαπωνική τέχνη κ.ο.κ. Εξ' ου και υπάρχουν δύο αναρτήσεις ήδη με τέτοιο θέμα. 

Σήμερα όμως ήθελα να σας παρουσιάσω τη δουλειά της Chiho Aoshima, που υπήρξε μαθήτρια του Takashi Murakami (θα μιλήσουμε και γι' αυτόν αναλυτικά σύντομα) και γεννήθηκε στο Τόκυο το 1974. Αν και πολύ νέα, η Αoshima έχει καταφέρει να γίνει παγκόσμια γνωστή για τα έργα της. Δουλεύει συνήθως σε μεγάλες κλίμακες και δικά της installation υπάρχουν στο μετρό της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου κ.α. 

Έχει σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Hoshei, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι η κλίση της είναι στη ζωγραφική. Μαθήτευσε λοιπόν κοντά στον Takashi Murakami, που θεωρείται το νούμερο ένα της pop art στην Ιαπωνία και ξεχώρισε γρήγορα με την τεχνοτροπία και το προσωπικό της ύφος. 

Στη δουλειά της κυριαρχούν οι σουρεαλιστικές σκηνές, τα ονειρικά τοπία, οι γυναικείες μορφές, η φύση με την οργιώδη της βλάστηση, η θάλασσα με τα κύματα της, τα φίδια, οι δαίμονες κ.α. 

Η ίδια λέει σχετικά: "My work feels like strands of my thoughts that have flown around the universe before coming back to materialise." 

Μία απ' τις αγαπημένες μου παρουσιάσεις της πάντως, είναι η σειρά video εγκαταστάσεων "City glow" (http://www.youtube.com/watch?v=eXCG5n0MvGY&NR=1), που εκτέθηκε πρόσφατα στην Ουάσιγκτον και τώρα εκτίθεται στο Βανκούβερ του Καναδά. Όσοι έχετε λίγο χρόνο κάντε κλικ εδώ http://www.youtube.com/watch?v=2enywd5wkBU&feature=related και θα δείτε ότι πραγματικά αξίζει τον κόπο. 














Related Posts with Thumbnails