19 Δεκ 2008

Φορολογική συνείδηση: Το τελευταίο ανέκδοτο!
Τελευταία πέφτω πάνω σε κάτι διαφημίσεις του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που είναι όλα τα ..λεφτά! Καινούριο συκώτι κάνω απ' τα γέλια. Μιλάμε για εκπληκτικό timing. Βρήκαν τις κατάλληλες μέρες να μας θυμίσουν, πως πρέπει ν' αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση. Και το ακόμα καλύτερο είναι τα κείμενα αυτών των διαφημίσεων. Πάρτε για παράδειγμα αυτό:

"Κανένας μας δεν θα στερούσε ένα φάρμακο από κάποιον που το έχει ανάγκη. Σκεφτήκατε όμως πόσα φάρμακα, νοσοκομεία, γιατρούς στερούμε από όλους μας, όταν δεν πληρώνουμε τους φόρους μας σωστά; Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που το κράτος διαθέτει για τη δημόσια υγεία προέρχεται από τους φόρους. Αποδίδοντας όλους τους φόρους που μας αναλογούν, χρηματοδοτούμε τη δημόσια υγεία. Τη δημιουργία και συντήρηση νοσοκομείων, την κάλυψη των ιατρικών θέσεων και του νοσηλευτικού προσωπικού, τη διάθεση φαρμάκων..." κτλ κτλ.

Το πιάσατε το νόημα, έτσι; Επειδή δεν πληρώνουμε τους φόρους μας εμείς, στο κατά τ' άλλα τέλειο κράτος που ζούμε, το οποίο ούτε από διαφθορά μαστίζεται, ούτε από γραφειοκρατία, ούτε, ούτε... γι' αυτό η δημόσια υγεία πάει κατά διαόλου! Τι; Είναι μέριμνα του κράτους η Υγεία κατά το Σύνταγμα και τους νόμους; Άντε καλέ! Που τα μαθαίνετε αυτά; Δικιά μας δουλειά είναι. Επειδή δεν πληρώνουμε εμείς τους φόρους μας δεν υπάρχουν γάζες, σύριγγες, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, μηχανήματα κ.ο.κ. στα δημόσια νοσοκομεία. Επειδή εμείς οι άνεργοι, εμείς η γενιά των 700 ευρώ, εμείς οι μικρομεσαίοι και οι λοιποί δεν πληρώνουμε, γι' αυτό γίνονται όλα αυτά. Το κράτος δεν ευθύνεται. Τι να σου κάνει κι αυτό; Επιτελεί το έργο του στο ακέραιο, αλλά ο πολίτης είναι που δεν κάνει το καθήκον του με τη σειρά του. Άρα, αυτός φταίει! Απλά πράγματα. Πως είπατε; Ότι ξέρετε κάποιους πολιτικούς πιο φτωχούς από σας; Ε, καλά μωρέ, θα παντρεύτηκαν πλούσια γυναίκα και τους ξελάσπωσε. Πως κάνετε έτσι κι εσείς, καχύποπτοι άνθρωποι; Τι; Ξέρετε κι ορισμένους γιατρούς, δικηγόρους, βιομηχάνους, εμπόρους που είναι πιο φτωχοί από σας; Ε, καλά μωρέ. Συμβαίνουν κι αυτά. Μήπως εξάλλου σ' αυτούς απευθύνεται η διαφήμιση; Σε σένα και σε μένα απευθύνεται. Πως είπες; Πόσο στοιχίζει κάθε φορά η νέα διακόσμηση των υπουργικών γραφείων και πόσα χρήματα απ' το δημόσιο κορβανά σπαταλώνται σε δωράκια ημετέρων (από βιβλία μέχρι λουλούδια κι ακριβά καλάθια με κρασιά); Ε... Χμ... Παρ' όλα αυτά, εσύ κι εγώ φταίμε που δεν πληρώνουμε τους φόρους! Εγώ αυτό βλέπω. Δεν θα 'χω μούτρα να βγω στο δρόμο, μετά απ' αυτή τη διαφήμιση. Δεν θα 'χουμε, δεν λες καλύτερα. Αφού εσύ κι εγώ φταίμε! Τι; Τι; Καλέ τι κάνεις;;; Γελάς;;; Ε, εδώ που τα λέμε καλά κάνεις. Μόλις σου είπα το τελευταίο ανέκδοτο!

Related Posts with Thumbnails