8 Ιουλ 2009

Έτσι εξηγείται...


"Η έμμονη καθήλωση που πολλοί από μας έχουμε όταν ερωτευόμαστε (δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τον-την σκεφτόμαστε) οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης. Ο έρωτας δε, παράγει την 'είμαι καλά' ορμόνη ντοπαμίνη, η οποία έχει στόχο τις περιοχές ανταμοιβής του κερκοφόρου και του επικλινή πυρήνα. Είναι ένα 'φτιάξιμο' σαν ναρκωτικό, και είναι πολύ εθιστικό. Ο δεσμός αυτός υποβοηθείται και υποκινείται από ορμόνες όπως η οξυτοκίνη και η βασοπρεσσίνη".

"Εν τω μεταξύ, ο προμετωπιαίος φλοιός (το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την λογική) και η αμυγδαλή, που σχετίζεται με το φόβο, είναι απενεργοποιημένα-πράγμα που εξηγεί γιατί πολλοί από μας, γίνονται αλόγιστα ανόητοι στην αγάπη".

"Μπορεί να σας ξυπνάει πόθο ένα άτομο χωρίς να το έχετε ερωτευτεί (ή ακόμα και χωρίς να σας αρέσει το εν λόγω πρόσωπο) και, αντιστρόφως, να το αγαπάτε χωρίς να το ποθείτε. Αυτό συμβαίνει επειδή χρειάζονται μόνο 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να αντιληφθεί το υποσυνείδητό σας αν αυτός ή αυτή που βλέπετε είναι ελκυστικοί. Ελάχιστο χρόνο δηλαδή, απ' ότι χρειάζεται το συνειδητό μέρος του εγκεφάλου να επεξεργαστεί μια γνώμη".


 
Jena Pincott-βιολόγος και συγγραφέας


ΥΓ: Κι αν επίσης είδες τον βάτραχο για πρίγκηπα, ενδέχεται να περνούσε απ' τον 5ο οίκο σου ο Ποσειδώνας... :)))


Related Posts with Thumbnails