19 Δεκ 2009

Πρόσκληση σε γεύμα...





Τόσο καιρό εδώ μέσα, ένα τραπέζι δεν σας έχω κάνει. Δηλαδή το σκέφτηκα χτες και μου πέσανε τα μούτρα. Θα με περνάτε για καρμίρω, αλλά είστε ευγενικοί άνθρωποι και δεν το λέτε. Κι έτσι σκέφτηκα να επανορθώσω και να κάνω το καλύτερο δυνατόν. Έβαλα κάτω λοιπόν όλα τα εορταστικά μενού και επέλεξα τα καλύτερα πιάτα για να σας τιμήσω. Μιλάμε τώρα για τα the best of the best, όχι ότι κι ότι. 

Μερικά εξ' αυτών, θα σερβιριστούν στα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας. Σας το λέω για να μην νομίζετε πως σας ξεπετάω με ότι κι ότι. Έχουμε κι ένα πρεστίζ να διατηρήσουμε εδώ μέσα. Αλλιώς θα σας έφτιαχνα αυτά τα απλά που φτιάχνω εγώ συνήθως. Πατατοκροκέτες με κόκκινη καυτερή σάλτσα, κοτόπιτα αβράκωτη, παστίτσιο, χταπόδι με κρασί και δάφνη, ζυμαρικά με σολωμό ή σάλτσα ροκφόρ, σαλάτα με ρόκα, λιαστές ντομάτες και παρμεζάνα κτλ κτλ. Αλλά δεν ήθελα τώρα, πρώτη φορά που σας καλώ, να σας σερβίρω τέτοια ταπεινά πράγματα κι είπα να το κάνω όσο πιο μελαγοπρεπές μπορώ το μενού. Και να τι επέλεξα φίλοι μου:

Για αρχή μερικά δελεαστικά ορεκτικά:
  • Σούπα με πορτοκάλι και μαρούλι με μια εσάνς από γάλα καρύδας και πολύχρωμες φακές.
  • Κονσομέ ντομάτας με άρωμα από άγρια μανιτάρια και βλήτα του δάσους.
  • Μους από κόκκινη κολοκύθα σε καλαθάκι με πατάτα και κανέλα, γαρνιρισμένη με τρυφερή τσουκνίδα και μελάνι σουπιάς. 
  • Αυγά στρουθοκαμήλου με εστραγκόν και μύδια αχνιστά, σε φωλιές με παπαρδέλες blue coracao.
  • Και βέβαια την all time classic γλαρόσουπα με αέρα ψαριού και κονφί πεπονιού.

Για κυρίως πιάτο:
  • Καραμελωμένο μοσχάρι με άνθος θαλασσινού αλατιού και ροδέλες βερύκοκου Μασσαλίας.
  • Χοιρινό φιλέτο με βατόμουρα, σύκα, χαρούπια, σάλτσα αμαρέτο και τηγανητό μανούρι.
  • Γαλοπούλα στον ατμό με ρίζες κρεμμυδιού, γεμιστά κεράσια και ξανθό σουσάμι.
  • Σολωμό Ροδεσίας με βουτυρωμένο καλαμπόκι, σάλτσα ροδιού και καπνιστές γλυκοπατάτες.
  • Καρδιές χήνας με τηγανητά αμύγδαλα και σάλτσα σαμπάνιας Ντουμ Περιγκιόν. 
  • Γαρίδες τυλιχτές σε τηγανίτες μελιού, με κομφετί κουτσομούρας Λιέγης. 
  • Μπουκιές κροκόδειλου με μαύρη τρούφα, βουτηγμένες σε πεπόνι και βαλσάμικο.
  •  
    Για επιδόρπιο: 
    • Κομπόστ κυδωνιού με μούρα, καραμέλα και λαρδί Μεσσηνίας.
    • Κορμό με πόρτο, κάστανα και γαρνιτούρα βαλσάμικου με άρωμα αστακού.
    • Πανδαισία με βανίλια, jamon και τούφες σοκολάτας Valhrohrona.

    Ελπίζω να ξεπέρασα κάθε προσδοκία σας και να  κλείσουμε ευχάριστα το γεύμα μας, με σαμπάνια Mumm Cordon Rouge όπως αρμόζει στην περίσταση.

    Καλή μας όρεξη!

    ΥΓ: Το σουβλατζίδικο όπως βγαίνετε αριστερά.
    ΥΓ: Κύριε "αμ", σήμερα κάτι θα βρείτε να φάτε, επιστρέφοντας απ' τη δουλειά. Το φρόντισα :)
    ΥΓ: Από σεβασμό στην Roadartist, που βαριέται τα εορταστικά, παρέλειψα την γεμιστή με μπάμιες και μπρόκολα γαλοπούλα και τον μπλακλαβά με σαντυγί τσατζίκι και σκορδαλιά. Μιαν άλλη φορά όμως, θα σας ικανοποιήσω.
    ΥΓ: Όταν λέμε πιάτα, εννοούμε πιάτα. Μην περιμένετε και πολύ φαΐ μέσα. Όχι για να μην λέτε μετά ότι δεν καταλάβατε.
    YΓ: Η φωτογραφία είναι αφιερωμένη.. ;)
    ΥΓ: Και τώρα που καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, για δυναμώστε και τη μουσική να χορέψουμε, να κάψουμε και καμιά θερμίδα. 

    Καλό Σαββατοκύριακο. 
















    Related Posts with Thumbnails