7 Φεβ 2010

Σκυλίσια ζωή...



Σήμερα τα ξημερώματα που λες, εκεί κατά τις 3.20 που είχα απορροφηθεί διαβάζοντας το βιβλίο της Julia Gregson "Στην καρδιά των Μουσώνων" που μου δάνεισε μια γνωστή μου, ρίχνω ένα τυχαίο βλέμμα στο σατανικό μαύρο κουτί που ορισμένοι ονομάζουν τηλεόραση κι έπαθα την πλάκα μου. Έδειχνε ένα ντοκιμαντέρ με τ' ακριβότερα πράγματα στον κόσμο για ..σκύλους! Ναι, ναι. Καλά διάβασες. Για σκύλους.

Καταρχήν μίλησε μία ημίτρελη (όχι με την καλή έννοια-θα καταλάβεις γιατί), η οποία είχε βάψει ροζ το σκυλί της!!! Δηλαδή η τρίχα μου σηκώθηκε. Τι άλλη ανωμαλία θα δω;; Φιλοζωϊκές οργανώσεις δεν υπάρχουν στην Καλιφόρνια ήθελα να 'ξερα, να την μαζέψει ο μπόγιας; Την κυρία ενοώ, όχι το άμοιρο ζώο. Τέλος πάντων. 

Το είχε βάψει ροζ, εννοείται σε ειδικό κομμωτήριο, το περιέφερε σε ειδικό ροζ καλάθι, με ειδικά ροζ ρούχα και ..κοσμήματα. Και μη φανταστείς τίποτα φτηνοπράγματα (που λέγαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση). Όλα μες το γκλίτερ, την πούλια και το στρας και το συγκεκριμένο που του φόραγε στο λαιμό, έκανε μόνο 400 ταπεινά δολλάρια. Τα δε ρούχα, δεν θες να ξέρεις πόσο κόστιζαν κι εννοείται πως όλα ήταν επώνυμα και σε καμία περίπτωση (μας το τόνισε αυτό), δεν του φοράει ρούχο, περυσινής σαιζόν (εσύ κι εγώ να τα βλέπουμε, που την βγάζουμε τρεις χειμώνες με την ίδια μπλούζα).

Και πάλι καλά να λες, διότι αργότερα είδα και πόσο στοιχίζουν τα σπιτάκια των σκύλων, που η κυρία (και πολλοί σταρ του Χόλιγουντ-μόνο τη Σάντρα Μπούλοκ συγκράτησα, μην με ρωτήσεις άλλα ονόματα), προτιμά. Καλά είχα μείνει πολύ πίσω, δεν το συζητώ. Εγώ φανταζόμουν κάνα κλασσικό σπιτάκι σκύλου, άντε λίγο πιο ευρύχωρο. 

Αλλά τα συγκεκριμένα που είδα, χωράνε μέσα εμένα κι εσένα, σκυλίσια έπιπλα και χαλιά, ειδικά παιχνίδια, 'κρεβάτια', πίνακες, τηλεοράσεις plasma, μέχρι και i-pod!!! Τώρα θα μου πεις, τι το θέλει το i-pod ο σκύλος.. Ε, του βάζει η ημίτρελη που λέγαμε και κάποιες ακόμα, ν' ακούει ..σκυλίσια μουσική! Και πόσο πάει το μαλλί για όλο αυτό; Μόνο 20.000 δολλάρια, στις εκπτώσεις. Τσάμπα πράμα δηλαδή (δώσε και σε μένα μπάρμπα!). 

Κι όσο σκεφτόμουν, πόσοι άνθρωποι θα βολευόντουσαν με τόσα φράγκα, πόσα παιδιά θα μπορούσαν να πιουν ένα ποτήρι καθαρό νερό στην Αφρική, τόσο μου σηκωνότανε η τρίχα και τελικά την έκλεισα την καταραμένη την TV κι επέστρεψα στο βιβλιαράκι μου. 

Λέω να την ξανανοίξω μετά από καμιά βδομάδα, ίσα ίσα για να μην χάνω τις καυτές εξελίξεις που όλοι-ες συζητούν κι εγώ δεν έχω ιδέα και τους κοιτάω σαν χάνος κι αυτοί με λυπούνται και με ρωτάνε: "μα που ζεις;;" (έλα ντε). Ξέρεις τώρα εσύ.. Κι ίσως τότε, δω και κάνα ευτυχισμένο σκυλάκι, να παίζει ελεύθερο στην εξοχή. Λέμε τώρα..


18 σχολια:

kariatida62 είπε...

Στο βιβλιαράκι σου εσύ Κυρά μου!!
Χίλιες φορές στο βιβλιαράκι σου και στην μουσικούλα σου...
Καλημέρες πολλές

alex from planet Mab είπε...

Το βιβλίο καλό; Το προτείνεις; Διότι κι εγώ έχω αποφασίσει να επιστρέψω στην.. κρύπτη μου και να αποσυρθώ για λίγο καιρό από το ΤιΒι-κρατούμενο σαλόνι και ψάχνω βιβλία-συντρόφους.

Liani είπε...

δυστηχως θα σε στεναχωρισω και θα σοκαρω λιγο ακομα αλλα δες και αυτο.

διοτι δεν πρεπει να γυρναμε το κεφαλι οταν βλεπουμε καποιον να πονα, ας ειναι και ενα ζωακι που δεν μπορει να μιλησει.

pierced-gothic-kittens

aKanonisti είπε...

Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να εκφράσουν την αγάπη τους...
Ετσι καταφεύγουν σε παραλογισμούς...

Εγώ δεν είμαι επικριτική....
νομίζω πως για όλα φταίει η μοναξιά..

:-))

Σταλαγματιά είπε...

Αυτή η τρέλα τους είναι για να γελάς αλλά και να εκνευρίζεσαι ταυτόχρονο.
Θα επιμείνω κι εγώ στα τελευταία λόγια για τα χρήματα που θα μπορούσαν να σώσουν τόσες ζωές κι όμως δες πως σκορπιούνται ή μάλλον πως πετιούνται.

Έλεος και ντροπή !

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΠΕΡΑΣΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑVATAR ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Για τα κατοικίδια είχα γράψει παλαιότερα. Θεωρώ ότι είναι μία άλλη όψη της καταναλωτικής μας μανίας που τελικά οδηγεί πέραν από την εκμετάλλευση για λόγους ατομικής προβολής στο κοινωνικό σύνολο και σε μία ιδιότυπη φυλάκιση των ίδιων των ζώων.

α Κενταύρου είπε...

Kαλημέρα σου
Στη προηγούμενη ανάρτηση άστραψες και βρόντηξες.
Γιατί αγαπητή κυρά των φεγγαριού υποτιμάς τον εαυτό σου και το φύλο σου? Όποιος έχει αυτά που κατονόμασες είναι άνδρας είναι κάτι ξεχωριστό στη φύση που πρέπει να του δίνεις αξία?Με α....... και χωρίς α........ η ηλιθιότητα και η κακοήθεια είναι του ιδίου επιπέδου.

Λi είπε...

Ε ρε σκυλοδάγκωμα που θέλουν μερικοί-μερικοί!!!

Μπορώ να συνεισφέρω και εγώ αν χρειαστούν λίγο πιο κοφτερό δόντι στο πετσί τους!

Τιγρομπάιτ!

Madame de la Luna είπε...

Kariatida62, ε μα άδικο έχω; Είδες τι έπαθα μες τη μαύρη νύχτα.. Στο βιβλιαράκι μου βέβαια.

Και στις μουσικούλες μου, ναι. :)

Φιλί!

Madame de la Luna είπε...

Alex from planet Mab, να σου πω.. Είναι ευχάριστο, σου δημιουργεί αγωνία για το τι θα γίνει παρακάτω, διαδραματίζεται στις Ινδίες (έτσι τις έλεγαν τότε), αγγίζοντας τα θέματα που προέκυψαν με την αποικιοκρατία των Βρετανών, αλλά είναι κυρίως επικεντρωμένο στις περιπέτειες (αισθηματικές και μη) των τριών ηρωιδων..

Ο μόνος λόγος που δεν ξέρω αν πρέπει να στο προτείνω, είναι επειδή δεν είμαι σίγουρη, πως κάτι τέτοιο θα σου άρεσε. Σου δίνω όμως πληροφορίες, ψάχνεις κι εσύ και καταλήγεις :)

Φιλί.

ΥΓ: Στη διάθεση σου και γι' άλλες προτάσεις, αν είναι να γλυτώσεις απ' την τιβί. ;)

Madame de la Luna είπε...

Liani, καλώς ήρθες.

Ε ναι. Τρέλα. Τι να πεις; Γι' αυτό αναρωτιέμαι τι κάνουν οι φιλοζωϊκές οργανώσεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάτι δεν θα έπρεπε να κάνουν;

Καλό σου βράδυ.

Madame de la Luna είπε...

aKanonisti, το καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά..

Υπάρχουν ρε γαμώτο τόσοι τρόποι να βοηθήσεις αν θες, κάποιους που έχουν ανάγκη, αντί να συνδέεσαι μόνο μ' ένα ζώο και με τέτοιο τρόπο.

Τέσπα. Σημεία των καιρών. Και μου το λένε ότι είμαι επικριτική ώρες-ώρες ορισμένοι και δεν τους πίστευα, κατάλαβες; ;)

Φιλί.

Madame de la Luna είπε...

Σταλαγματιά, αυτό είναι που μου την δίνει και δεν μπορώ να γελάσω με την φάση. Αυτό!

Φιλί.

Madame de la Luna είπε...

Jk o skroutzakos, κι εσύ!

Θα περάσω με την πρώτη ευκαιρία. Υπόσχομαι. Πνίγομαι λίγο αυτές τις μέρες ρε γαμώτο. Εφιάλτες με ρολόγια βλέπω :)

Αλλά θα τα πούμε.

Madame de la Luna είπε...

O δείμος του πολίτη, σας το έχω πει ήδη. Τα γράφετε καλύτερα από μένα. Συμφωνούμε.


Καλό σας βράδυ και καλά να περάσετε το τριήμερο.

Madame de la Luna είπε...

α Κενταύρου, μπαααα ούτε κατά διάνοια. Αν αστράψω και βροντήξω στ' αλήθεια.. δεν θες να ξέρεις. Ίσα-ίσα μου φάνηκε τόσο μα τόσο διασκεδαστικό όλο αυτό. Αλλά η 'ύπογραφή' ήθελε και την απάντηση της. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι αυτά. Όλα εδώ πληρώνονται. :)

Α, δεν το έγραψα μ' αυτό το νόημα. Προφανώς δεν ήταν σαφές. Αρχίδια για μένα έχουν κι οι άντρες κι οι γυναίκες που τολμούν να λένε τα πράγματα με τ' ονομά τους και να βάζουν και την υπογραφή τους αν χρειαστεί. Μάλλον με την γενικότερη έννοια της Ανδρείας, του θάρρους, το έγραψα.

Αν θες τη γνώμη μου γενικά, το κάθε φύλο έχει τα συν του και τα πλην του. Δεν γίνονται συγκρίσεις. Μόνο συσχετίσεις και αυτές υπό προϋποθέσεις.

Καλά να περάσεις το τριήμερο..

Madame de la Luna είπε...

Τiger-lilious, μη μου βάζεις ιδέες.. ;)


Φιλί και ελπίζω να περάσεις όμορφα..

Related Posts with Thumbnails