26 Φεβ 2010

Σινεμά ο Παράδεισος-Μέρος Γ'



Καιρό έχω να γράψω για ταινίες κι είπα σήμερα, να το κάνω. Είδα κι αρκετές εδώ που τα λέμε και πριν αρχίσω να ξεχνάω (όπως τα γενέθλια του blog-αισίως 2 χρόνια τα λέμε από δω), ας καταγράψω τις εντυπώσεις μου. 

Η ταινία λοιπόν με την οποία γέλασα περισσότερο απ' όλες και βρήκα εξαιρετική τη σκηνοθεσία της ( Laurent Tirard ο υπαίτιος), μαγευτική τη φωτογραφία της κτλ κτλ, είναι το Le petit Nicolas. Και ναι, φυσικά, βασίζεται στη διεθνώς επιτυχημένη σειρά παιδικών εικονογραφημένων βιβλίων των Rene Goscinny και Jean-Jacques Sempe, 'Οι περιπέτειες του Μικρού Νικόλα'. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα, δεν το συζητώ. 

Στις αμέσως καλύτερες, συγκαταλέγω το "Agora" του Alejandro Amenabar, για την οποία πολλά και ωραία είχε γράψει εδώ ο Οδοιπόρος και καλώς με έψησε να την δω. Αν μη τι άλλο, μαθαίνεις κάποια πράγματα. Αν είχε και λίγο πιο σφιχτό σενάριο.. Τέσπα. 

Εξίσου ενδιαφέρουσα, βρήκα την ταινία "New York I love you", αλλά μοιραία είναι άνιση, αφού πρόκειται για σπονδυλωτή ταινία με διαφορετικούς σκηνοθέτες ( Fatih Akin, Yvan Attal, Wen Jiang,  Shekhar Kapur,  Brett Ratner,  Natalie Portman κ.α.). Όλες οι ιστορίες που παρακολουθεί η κάμερα, διαδραματίζονται σε γνωστά μέρη της πόλης κι αν θέλετε να μάθετε περισσότερα πατήστε εδώ

Εννοείται είδα το Αvatar (σαν ιστορία δεν με τρέλανε-τεχνολογικά οk μας πάει πολύ παρακάτω), τον Serlock Holms (επίσης δεν τρελάθηκα), το "The box" (ωραία ιδέα, βασισμένη στο γνωστό δίλημμα με το κουμπί, αλλά χαλάει στην πορεία η όλη φαση), το "Up in tha air" (καλούτσικο, οk), το "Silent Wedding" (μπα, δεν...), το "500 days of Summer" (χαριτωμένο δεν μπορώ να πω), το "The Reader" (καταπληκτικό), το "The truth about cats and dogs" (συμπαθητικό) και το "Men vs woman" (έτσι κι έτσι). 

Πολύ μου άρεσε το "The plan" (σ' ευχαριστώ-ξέρεις εσύ γιατί) ως φανατική του "Battlestar Galactica", αλλά δεν πρόλαβα να δω ακόμα το "Caprica".  Αντιθέτως, είπα να καλύψω τα κενά του παρελθόντος και βλέπω τον Macgyver (ναι, ναι, μην γελάτε), αφού δεν τον είχα δει ποτέ. Από τις καινούριες σειρές, αφήστε τα καλύτερα. Πέρα από μια-δυό  σχετικά ενδιαφέρουσες ("Dirty sexy money", "October road"), οι υπόλοιπες δεν με κράτησαν. Εξακολουθώ να βλέπω μ' ενδιαφέρον όμως το "Lost", το "Desperates Housewives" και βεβαίως βεβαίως το "Grey's Anatomy". Eσείς;


19 σχολια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΓΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ.ΑΛΛΕΣ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΡΙΕΣ.

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.
ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ:)))

kariatida62 είπε...

Aπ΄'όλες που αναφέρεις μόνο το "up in the air" είδα και μ'αφησε εντελώς αδιάφορη! Το μόνο που χάρηκα ήταν ο καφές και η κουβέντα με την φίλη μετά!
Ακόμα το "it's complicated" είδα που μ'άρεσε και το "ψυχή βαθειά"
Λίγες ταινίες!

kariatida62 είπε...

Α ξέχασα να σου ευχηθώ χρόνια πολλά για το μπλογκ σου, ευχή: νάχεις διάθεση να είσαι εδώ και να μας γράφεις!

Eraserhead είπε...

Θα συμφωνήσω για το The Reader. Εξαιρετική ταινία. Το up in the Air μου άρεσε αρκετά. Μ' αρέσουν οι ταινίες του συγκεκριμένου σκηνοθέτη. Εστιάζουν στους χαρακτήρες και είναι απλές. Να τα χιλιάσει το blog Μadame!!!
:):):) Καλή σου μέρα!

alex from planet Mab είπε...

ααα προτάσεις για ταινίες !! Τι καλά!
χρόνια πολλά κι από μένα!

γιωργος είπε...

Καλησπερα. Μερικες απο τις ταινιες που αναφερεις δεν τις έχω δει. Απ'αυτες που παρακολουθησα μου αρεσαν ο Νικόλας (παρα πολυ καλη μεταγλωτιση) η Αγορα και το κουτι.
Το Αβαταρ στα ματια μου φανηκε πατατα (γενικα δεν μου αρεσουν τα εφετζιδικα ).Ο Σερλοκ Χολμς γενικα καλη ταινια αλλα δεν μου αρεσαν οι ηθοποιοι.
Τελος θα 'θελα να σου προτεινω δυο ταινιες που μου εκαναν πολυ καλη εντυπωση. Η μια ειναι το import export και η αλλα το wellcome .Νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να τις παρακολουθησεις γιατι ειμαι σχεδον βεβαιος οτι θα σου αρεσουν.

αυτα τα λιγα

καλο βραδυ

γιωργος κάππα

Adis είπε...

Τώρα που το σκέφτομαι έχω πολύ καιρό να δω ταινία... Όλο μου προτείνουν και, αν και κατεβάζω πολλές στο τέλος δε βλέπω καμία γιατί δε προλαβαίνω.. :(

Όπως και να 'χει αυτές τις μέρες λέω να δω μερικές έτσι για αρχή τώρα που μπορώ και θα ρίξω και μια ματιά σ' αυτές που μας προτείνεις και εσύ! :)

Καλό σου μήνα Luna! :)

Σοφία είπε...

Τελικά πρέπει να έχουμε παρόμοια γούστα. Για όσες ταινίες έχω δει (Sherlock Holmes, Up in the Air, The Reader) συμφωνώ απόλυτα με την κριτική σου.

Το The Plan το περιμένω πώς και πώς να κυκλοφορήσει σε DVD τον Μάιο.

Από ταινίες μια από τις καλύτερες που έχω δει τον τελευταίο καιρό είναι το An Education. Από σειρές βλέπω Caprica, 24 και κάνω επανάληψη το Life (με τον Damian Lewis). Κατά τ' άλλα ξηρασία.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δυστυχώς δεν κατάφερα να δω ούτε το Avatar ούτε το Agora. Περιμένω πώς και πώς τα dvd

Ανώνυμος είπε...

Το Αβαταρ το είδα...και πραγματικά αισθάνθηκα οτι αλλάξαμε δεκαετία!!!
Νεα εποχη...

Γενικά ωραίες προτάσεις!

Madame de la Luna είπε...

Jk o skroutzakos, εγώ όπως κατάλαβες δύσκολο να πω ότι τρελάθηκα με ταινία. Ευτυχώς που είδα και τον μικρό Νικόλα. :)


Σ' ευχαριστώ πολύ! Για όσο.. εδώ θα 'μαι.. Τώρα τελευταία δεν έχω και πολύ διάεθση (με κερδίζει μάλλον η έξω ζωή, αλλά το παλεύω, όταν έχω χρόνο).

Καλό απόγευμα.

Madame de la Luna είπε...

Kariatida62, μα δουλειά κι αυτή, ε; Να απολύεις κόσμο κατ' εξακολούθηση.. Εμένα καλό μου φάνηκε, αλλά όχι κάτι το εξαιρετικό. Σαν να φτιάχτηκε για να είναι επίκαιρο λόγω κρίσης και να αρέσει, αλλά δεν κατέληγε και κάπου βρε παιδί μου. Τέσπα. Αυτά!

Τα καφεδάκια κι εγώ συνήθως τα προτιμώ. Είναι να μην περνάς καλύτερα; :)


Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου! Κάτι έγραψα, ακριβώς παραπάνω περί διάθεσης.. Θα δεις..


Φιλί.

Madame de la Luna είπε...

Eraserhead, συμφωνούμε δηλαδή σε γενικές γραμμές. :)

Οι χαρακτήρες μερικές φορές, έχουν το ίδιο ενδιαφέρον με την πλοκή. Αρκεί να είναι έξυπνο το σενάριο.

Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου! Καλό Σ/Κ.

Madame de la Luna είπε...

Alex from planet Mab, κι εγώ πάντως 'τσίμπησα' μια ιδέα για ταινία από σένα, αν θυμάσαι.. ;)

Σ' ευχαριστώ. :)

Φιλί!

Madame de la Luna είπε...

Γιώργο Κάππα, περίμενα ότι θα το έβλεπες εις την γαλλικήν εσύ, λόγω προτίμησης στη συγκεκριμένη γλώσσα. Εγώ πάντως το είδα χωρίς μεταγλώτιση, οπότε δεν έχω άποψη.

Α, θα τις αξιοποιήσω και αυτές τις προτάσεις σου. Έχω κι άλλες. Θα δεις κριτικές εν καιρώ..


Καλό Σαββατοκύριακο να 'χεις κι ευχαριστώ!

Madame de la Luna είπε...

Adis, ελπίζω να βρήκες χρόνο ή να βρεις και να δεις μερικές. Είναι σπουδαία χαλάρωση.. Εγώ τον ελεύθερο χρόνο μου, όταν δεν είμαι με κόσμο και δεν βολτάρω, τον αξιοποιώ στο διάβασμα και στις ταινίες.

Καλό μήνα (έστω και με καθυστέρηση-δεν πάει χαμένη μια ευχή, πάει;)

Madame de la Luna είπε...

Σοφία, λογικά θα σ' αρέσει το The plan.


Εγώ πάντως, έλαβα υπόψη και τις δικές σου προτάσεις. Θα μάθεις την άποψη μου στην επόμενη σχετική ανάρτηση..


Καλό Σ/Κ!

Madame de la Luna είπε...

O δείμος του πολίτη, κι εγώ μη νομίζετε, πολλές ταινίες τις βλέπω εκ των υστέρων. Μερικές και χρόνια μετά.

Που να τα προλάβουμε όλα;


Καλό σας Σαββατοκύριακο.

Madame de la Luna είπε...

Merlin, ναι τεχνολογικά έσκισε. Δεν το συζητώ. Θα την μνημονεύουμε κάποτε. Σαν υπόθεση εμένα δεν με τρέλανε. Και η διάρκεια νομίζω ήταν πολύ μεγάλη. Τέσπα. Αυτά.


Καλό Σ/Κ και σε σένα!

Related Posts with Thumbnails