5 Μαρ 2010

Δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα! Εδώ οι καλές οι λύσεις!



Α' Μέρος
 
Το ξέρετε αυτό το τραγούδι του Κηλαηδόνη; Μιλάμε λες και γράφτηκε σήμερα. Ολόφρεσκο! Ασυγχώρητα επίκαιρο. Εμπρός, πίσω! που έλεγε κι ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός, καλή του ώρα. Κι επειδή βαριέμαι του θανατά τις συζητήσεις για το τις πταίει και φτάσαμε ως εδώ (ας πούμε ότι έκαναν άλλοι καλύτερες αναλύσεις) και δεν έχω δει και το video της Τζούλιας  για να το σχολιάσω από σκηνοθετικής πλευράς (ναι, ανήκω στη συντριπτική μειοψηφία), λέω να σας γράψω μερικά πράγματα που ίσως σας φανούν χρήσιμα, αξιοποιώντας τις μυστικές μου πηγές (!!!). 

Λοιπόν, για να μην μας πάρουν αμπάριζα τα νέα μέτρα που είναι φανερό, ότι θα πλήξουν την πλουτοκρατία (δηλαδή εμάς!), πρέπει άμεσα να προσέξουμε μερικά πραγματάκια. Το ρεζουμέ είναι ότι θέμε δεν θέμε, θα πρέπει όλοι να προβούμε σε γενικές μειώσεις εξόδων. Το κόλπο είναι να το κάνουμε όμως έτσι, ώστε να μην πέσουμε σε μαύρη κατάθλιψη. Να το κάνουμε έξυπνα, ας πούμε. Για να τα πάρουμε όμως τα πράγματα απ' την αρχή...

Αυτό που πρέπει καθημερινά να εξασφαλίζει ένας άνθρωπος, είναι το φαγητό του. Πως θα γίνει να τρώμε φτηνά λοιπόν; Με αρκετούς τρόπους.. Καταρχήν, μεγάλο ώφελος θα έχει όποιος προτιμήσει no name προϊόντα (τα γούστα ξεχάστε τα-εδώ λέμε πως θα την βγάλουμε!). Μόνο να δείτε πόσα ζυμαρικά ψωνίζεις με ένα ευρώ, αρκεί για να καταλάβετε. Στα όσπρια όμως, θέλει προσοχή. Οι κακές παρτίδες θα σας κάνουν να πετάξετε το μισό σακουλάκι ενώ τα καθαρίζετε, οπότε αντίο οικονομία. Κάντε σωστές επιλογές. Λαχανικά φρέσκα απ' τη λαϊκή της γειτονιάς σας, δεν το συζητώ, λίγο πριν πάει η ώρα δύο, που τα δίνουν στη μισή τιμή. Αλλιώς, κλασσικά, κατεψυγμένα αλλά όχι μάρκας (εννοείται πως αν έχετε θείο με χωράφι ή συγγενή με κήπο, τώρα είναι η ώρα να συσφίξετε τις σχέσεις σας!). Κρέας και ψάρι όμως, είναι δύσκολες εξισώσεις. Με απλά λόγια, ξεχνάτε το φρέσκο ψάρι, εκτός κι αν ψαρεύει κάποιος γνωστός σας ή εσείς οι ίδιοι και πάτε σε κατεψυγμένα, που συνήθως κυμαίνονται σε ικανοποιητές τιμές. Στο κρέας, προσέξτε ιδιαίτερα τις προσφορές (συνήθως αφορούν κρέατα που λήγουν σύντομα) κι ίσως καλύτερα θα ήταν να πάρετε λιγότερη ποσότητα από το κρέας που ψωνίζατε ως τώρα και να το κατανείμετε σε περισσότερες μερίδες (κοινώς πνίξτε την κατσαρόλα στο μακαρόνι και τη σάλτσα και προσθέστε ολίγη από κρέας), παρά να προβείτε σε επικίνδυνα πειράματα. Υπάρχουν και σούπερ-προσφορές βέβαια, αλλά αν δεν ξέρεις... Τέσπα.

Θα μου πείτε κι όσοι δεν μαγειρεύουμε; Επειδή δεν ξέρουμε, δεν μπορούμε, βαριόμαστε κτλ. Ε, σ' αυτή την περίπτωση, αξιοποιήστε κάθε πλησιέστερο συγγενή σας (μαμά, γιαγιά, θείες, ξαδέλφες, γκόμενο, γκόμενα, φίλο, φίλη, όποιον μαγειρεύει τέλος πάντων) και προτιμήστε να τον-την επισκεφτείτε τυχαία εντελώς, όταν θα είναι η ώρα του μεσημεριανού ή βραδυνού φαγητού. Καλού κακού πάρτε μαζί σας και το κλασσικό ταπεράκι, αν κάτι θελήσει να σας δώσει για το σπίτι κι έτσι εξασφαλίζετε κατι παραπάνω απ' τον άρτον τον επιούσιον. Αν έχετε δε, άφθονο ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να κάνετε πολλές πολλές βόλτες στο σούπερμάρκετ και να δοκιμάζετε τους δίσκους με τα τυράκια και τα σχετικά. Αν είστε τυχεροί, θα πιείτε και αναψυκτικό πριν φύγετε.  Εξαιρετική λύση επίσης και φτηνή, είναι το σουβλάκι, αλλά κατά περιοχές. Όχι παντού. Θέλει μελέτη. Οι πίτσες μάλλον θα πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφού όπως διάβαζα , κάθε προσφορά  π.χ. "δύο και μία δώρο", στην ουσία δεν είναι προσφορά λόγω των εξαιρετικά φτηνών υλικών του συγκεκριμένου 'πιάτου' (πατήστε εδώ να το διαβάσετε και μόνοι σας και να μάθετε πόσο μας στοιχίζει το 'δωρεάν'). Καλύτερα να τις παίρνετε απ' το σούπερ μάρκετ ή να τις φτιάχνετε μόνοι σας (ότι απλούστερον). Επίσης φτηνή λύση είναι οι αραβικές πίτες, που μπορείτε να τις γεμίσετε με οτιδήποτε και να το ευχαριστηθείτε. Όλοι οι σοβαροί οικονομικοί αναλυτές πάντως θα σας πουν, πως γενικά το φαγητό 'απ' έξω' κοστίζει. Και στο ίντερνετ, στις δωρεάν εφημερίδες κτλ, μπορειτε να βρείτε ένα σωρό απλές και γρήγορες συνταγές. Είναι ώρα τώρα να απέχετε απ' την κατσαρόλα; Αφού είναι και μόδα. Παντού εκπομπές μαγειρικής. Ε, δεν μπορεί, κάτι θα μάθετε κι εσείς. Λάβετε το υπόψη σας και κανονίστε την πορεία σας.. Μέχρι να τα ξαναπούμε..

ΥΓ: Αν τίποτα απ' αυτά δεν αποδώσει, αρχίστε δίαιτα. Πόσο νομίζετε έμεινε για το καλοκαίρι; Θα σας χρειαστεί! Και μελετήστε καλού κακού και πως μπορείτε να ζήσετε με 2 ευρώ τη μέρα, κάνοντας κλικ εδώ.Τι; Δεν γίνεται;;; Τι μας λέτε καλέ; Γίνεται και παραγίνεται! H Κάθι Κέλι έζησε με μία λίρα (Αγγλίας) τη μέρα. Εμείς θα κολώσουμε;;;

.

12 σχολια:

Madame de la Luna είπε...

Κάνε οπωσδήποτε κλικ, στη λέξη "πλουτοκρατία", ναι;

;)

Γεφυριστές είπε...

Λοιπόν διάβασα με προσοχή τις προτάσεις σου τις περισσότερες από τις οποίες εφαρμόζουμε καιρό τώρα! Κατ΄ αρχήν να σου πω ότι στο "μπρος πίσω" έχουμε εντρυφήσει καθώς το έλεγε ο Κ. Κ. ως Περίανδρος Πόπωτας όμως (χαχαχα) το όνομα του οποίου υιοθέτησε ο Κώστας μου στο facebook για ανεξήγητους ακόμα λόγους:):):)

Επίσης είχα την τύχη να δω μέρος από το βίντεο της Τζούλιας από τους Αμάν (Αρβύλα τους λένε τώρα;) Και γράφω ότι είχα την τύχει καθώς οι κραυγές της Τζούλια αποτέλεσαν στην εκπομπή τους... απαντήσεις στις δηλώσεις Πεταλωτή!!

Τώρα όμως προκύπτει και μια άλλη εκδοχή δίαιτας... εκείνη του πολέμου στο δρόμο. Φαντάζεσαι το κέρδος μας; Διαδηλώνοντας χάνουμε βάρος, δεν καπνίζουμε δεν τρώμε και δυσκολεύουμε και την κατάποση (άρα και την ποσότητα) λόγω του πονόλαιμου που ακολουθεί...

Τι να πω πια Κυρά μου... Άστα να πάνε... όπως διάλεξε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού θα πορευτούμε. Γιαυτό το λόγο κανέναν δεν λυπάμαι πλέον

Σε φιλώ και σε ευχαριστώ για τα ωραία:):)

apos είπε...

Δεν μπορώ να πιστέψω το πρωτοσέλιδο! Τα καλύτερα χάνω που δεν διαβάζω αθλητικές!
Να προσέχετε Κυρά μου.

Margo είπε...

Συγνώμη το πρωτοσέλιδο είναι πλάκα;;;;
Όσον αφορά τα τρόφιμα όχι μόνο τα μαγειρεύουμε αλλά τα παράγουμε πλέον εδώ και δύο χρόνια.. απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό είναι να επιστρέψουμε στα χωριά, αν δεν τα έχουμε πουλήσει όλα. Εκεί η κατανάλωση σε όλα τα υλικά αγαθά θα μειωθεί στο ελάχιστο αφού πολύ απλά δεν υπάρχει προσφορά. Περιορίζεσαι στα απολύτως απαραίτητα και αφού έχεις χάσει και τη λαϊκή γίνεσαι μπαρμπα Στάθης θέλοντας και μη. Ακόμη επειδή για να πάρεις ψωμί κάνεις 3 χιλιόμετρα και ψωμί σωστό δεν παίρνεις, ζυμώνεις καμιά δεκαριά καρβέλια και τα ψήνεις στον ξυλόφουρνο άρα δεν καις διόλου ρεύμα. Ομοίως και με τις πίτσες.
Αλήθεια πια είναι η Τζούλια;

Καλό ΣΚ:)

kariatida62 είπε...

Μια μικρή διόρθωση: Το φοβερό μπρος- πίσω τόλεγε ο δήμαρχος του Κολοκοτρωνιτσίου "Πόποτας"!
Αν έβλεπες Ράδιο-Αρβύλα θάβλεπες και το βιντεάκι της Τζούλιας, Δεν υπάρχει κινητό σήμερα που να μην τόχει αποθηκεύσει..

konstantinos είπε...

Κι εγώ τόσο καιρό ντρεπόμουν να περνάω δίπλα από τα promotion κασεράκια για να μη με περάσουν για λιγούρη! Πλέον θα το παίζω ενδιαφερόμενος!
Πάντως, έχεις πολύ δίκιο σε αυτό που λες για τις "προσφορές"!
Η φάση των private label προϊόντων δεν είναι άσχημη, αλλά θέλει να δοκιμάσεις σε μικρές ποσότητες πρώτα και μετά να αποφασίσεις να πάρεις με το κιλό, γιατί ενδεχομένως να μην ικανοποιήσει η γεύση. Αν και στους χαλεπούς καιρούς που θα ζούμε από εδώ και στο εξής, σημασία θα έχει να γεμίσει το στομάχι...

Madame de la Luna είπε...

Γεφυριστές, Aλέκα αγαπημένη θα ορκιζόμουν ότι το είχε πρωτοπεί ο Κατακουζηνός όταν ίδρυσε εκείνο το κόμμα το ΒΥΖΑΝ, αλλά μάλλον κάνω λάθος. :))) Εξάλλου εσείς, με τον Πόπωτα στο σπίτι σας, αποκλείεται να πέφτετε έξω. :)

Εμ τι να σου κάνουν κι οι μυστικές μου πηγές, Αλέκα; Όλο τα ίδια και τα ίδια προτείνουν κι αυτοί. Χα χα χα. Είναι όντως γεγονός, πως θέλοντας και μη, πολλά απ' αυτά τα εφαρμόζουμε ήδη. Απλώς εκείνοι ξέρουν πιο πολλές λεπτομέρειες.

Άστα. Τι ήταν να το πω, πως δεν το είχα δει; Τώρα πάει. Το είδα. Τι να λέμε; Το αφήνω ασχολίαστο..

Πες το ψέματα. Η καλύτερη δίαιτα. Αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς. Δεν μπορούν να περάσουν έτσι, χωρίς διαμαρτυρία κάποια πράγματα.

Φιλί! Εγώ σ' ευχαριστώ για τις προσεχτικές σου αναγνώσεις. Μακάρι όλοι.. ;)

Madame de la Luna είπε...

Apos, εσύ το έκανες το κλικ. Εύγε! Τις περισσότερες φορές, εγώ τους βάζω τους συνδέσμους κι εγώ μόνο τους βλέπω. :)))

Μα δεν είναι φοβερό; Άσε που λέει και την αλήθεια. Κυρίως οι βιομήχανοι θίχτηκαν απ' τα νέα μέτρα. Χα χα χα χα χα.

Προσέχω, cerido... Aχ.. Βesos.

Madame de la Luna είπε...

Margo, καλέ αληθινό! Πέρα ως πέρα. Έκαναν κι αυτή τον χαβαλέ τους και πολύ γέλασα, γιατί είπαν μια μεγάλη αλήθεια με τον τρόπο τους.

Σωστό κι αυτό. Αλλά έλα που εγώ και κάτι άλλοι, έχουμε βγάλει ρίζες στις πόλεις. Δώσε μας αστικό κέντρο (με κάτι διαλείμματα σε νησιά της άγονης γραμμής) και πάρε μας την ψυχή!

Είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος, που δεν γνωρίζεις. Πίστεψε με.

Καλημέρα! :)

Madame de la Luna είπε...

Kariatida62, δες λίγο παραπάνω τι απάντησα στην Αλέκα (Γεφυριστές) και θα καταλάβεις..

Να με διορθώνετε όσο θέλετε. Μου αξίζει. :)))


Φιλί!

Madame de la Luna είπε...

Konstantinos, καλέ όχι, να μην ντρέπεσαι! Θα κάνεις τάχα, ότι βιάζεσαι, αλλά εντάξει θα δοκιμάσεις για αν εξυπηρετήσεις και την κυρία που τα προμοτάρει και θα είστε όλοι ευχαριστημένοι. :)))

Εγώ δεν ξέρω απ' αυτά. Ας είναι καλά όμως οι μυστικές μου πηγές. Έχω άλλο ένα σετ πληροφοριών και πλάκα πλάκα, πρέπει να κάνω και την άλλη ανάρτηση, να ολοκληρωθεί το θέμα.

Τι να κάνουμε; Δεν γίνεται αλλιώς. Τα private label θα κυριαρχήσουν. Θα γεμίσουμε no name προϊόντα, αλλά τουλάχιστον θα τρώμε. Λίγο είναι αυτό;;;

Καλημέρα σου. Με χαμόγελο. Έτσι για την αντίσταση ρε γαμώτο!

Madame de la Luna είπε...

Magia da Ines, οlá, amiga! Como vai você?

Desejo muito junto! Se só nos lembramos todos os dias e não apenas um dia.

Obrigado passar e dizer.. :)


Beijinhos!

Related Posts with Thumbnails