12 Μαρ 2010

Δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα! Εδώ οι καλές οι λύσεις!




Β' Μέρος

Άντε να σας πω και τα υπόλοιπα, που μου εμπιστεύτηκαν οι μυστικές μου πηγές, να ολοκληρώνουμε σιγά-σιγά το θέμα μας, γιατί όσο ασχολούμαστε μ' αυτά (όχι πως μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς, αλλά λέω), μια μιζέρια την αισθάνομαι. Λοιπόν...

Αφού καλύψαμε τα της διατροφής μας στην προηγούμενη ανάρτηση, πάμε τώρα στο κεφάλαιο: Ένδυση. Τα πράγματα είναι απλά. Ψωνίζουμε κυρίως κλασσικά κομμάτια, που δεν φεύγουν εύκολα απ' την μόδα και τα συνδυάζουμε ανάλογα με κάποια της μοδός (πάντα ήθελα να το γράψω αυτό!), που μπορούμε να βρούμε ακόμα και στη λαϊκή. Και ναι, μην σας ξυνίζει καθόλου, διότι οι γνωστές μυστικές μου πηγές, διαβεβαιώνουν ότι τζιν παντελόνια, μαύρες μπότες, παλτά κτλ κτλ, απ' όπου και να τα πάρουμε το ίδιο είναι, όσον αφορά δηλαδή το πως δείχνουν,  αρκεί να τα βρούμε φτηνά. 

Το όλο παιχνίδι μετά παίζεται στα αξεσουάρ. Με ένα φανταχτερό κολιεδάκι, με κάνα παράξενο σκουλαρίκι, με κάνα ιδιαίτερο φουλάρι, μια χαρά θα γίνει η δουλειά σας. Αν πιάνουν δε τα χέρια σας, μπορείτε να ανανεώσετε τα ρούχα σας, βάζοντας τους απλώς νέα κουμπιά (πράγμα που εδώ που τα λέμε και βελόνα να μην έχεις πιάσει, δεν είναι και τόσο δύσκολο να το κάνεις), αλλάζοντας τις ζώνες κτλ κτλ. Υπάρχουν καταστήματα που έχουν διάφορα τέτοια καλούδια και θα σας φανούν πολύ χρήσιμα. Αν έχετε δε την όρεξη, να μάθετε να φτιάχνετε και κοσμήματα, θα αποκτήσετε το προσωπικό σας στυλ και μπορείτε να βγάλετε και κάνα φράγκο. Ποτέ δεν ξέρεις. 

Εννοείται επίσης, πως προτιμούμε στοκατζίδικα και λοιπά τέτοια καταστήματα, ψωνίζοντας πάντα, όπως ήδη είπαμε κλασσικά κομμάτια! Τέλος, καλό θα είναι να μπούμε στη λογική της ανταλλαγής ρούχων (που ποτέ δεν έβλαψε κανένα) και ν' αφήσουμε τις ντροπές. Εννοείται, εκμεταλλευόμαστε πλέον όποιον-α ράβει. Ασυζητητί. Οι γνώστες μεταποιούν θαυματουργά τα ρούχα.

Πάντως για να την πω την αλήθεια, στην Λαρίσης (πλησίον μετρό Πανόρμου), βρίσκω πάφθηνα ρούχα της τρέχουσας σαιζόν κάθε φορά. Να την έχετε υπόψη, διότι στον ίδιο δρόμο, μπορείτε να πάρετε δώρα για φίλους και γνωστούς με ελάχιστα ευρώ (από 5 π.χ.), καθώς και πολύ φτηνά λευκά είδη καλής ποιότητας. Έχω κάτι φίλες που έρχονται απ' του διαόλου την μάνα και ψωνίζουν στη γειτονιά μας, οπότε είπα να σας το πω, μήπως και σας φανεί χρήσιμο. Διότι αν δεν παινέψεις την γειτονιά σου κτλ κτλ. 

Στην ουσία, με τις πρηγούμενες φράσεις, μπήκα και στο θέμα: δώρα, κοινωνικές υποχρεώσεις κτλ. Οι σύμβουλοι μου λοιπόν λένε, ότι μπορείτε να κάνετε την διαφορά ξετρυπώνοντας μαγαζάκια με ιδιίατερα αντικείμενα και με λίγα χρήματα, να την κάνετε την δουλειά σας.  Αν είστε σε θέση, να το φτιάξετε εσείς το δώρο, ακόμα καλύτερα. 

Μια λύση που προτείνουν είναι ν' αρχίσετε να κάνετε και δώρα που ..τρώγονται, πίνονται κτλ. Δηλαδή, επειδή οι καιροί είναι χαλεποί, να μην ντραπείτε να πάτε δώρα όπως σοκολάτες, φακελάκια τσάι, καφέ, κτλ, μέχρι γλυκά, τάρτες κ.ο.κ., αρκεί να έχουν κάτι τις που να κάνει την διαφορά ή να τα έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας. Στη γεύση δηλαδή και στην πρωτοτυπία να παίζεται το παιχνίδι. 

Τα δε βιβλία, εξακολουθούν να προτείνονται ως δώρα, γιατί ευτυχώς στην Ελλάδα τα βιβλία είναι πολύ φτηνά. 

Τελειώνοντας να σας πω ότι οι μυστικές μου πηγές, μου είχαν πει πολλά για το πως να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας και να διασκεδάζουμε δωρεάν, ώστε να μην μιζεριάζουμε, αλλά άργησα να την κάνω την ανάρτηση και με πρόλαβαν άλλοι . Οπότε απλά θα πω, ότι οι Τράπεζες Χρόνου είναι εξαιρετική ιδέα, για να μάθετε πράγματα, ότι στο www.forfree.gr θα βρείτε τα πάντα για δωρέαν εκδηλώσεις, ότι τρομερό είναι και το www.tzaba.gr κι ότι για δωρεάν σεμινάρια,μαθήματα κτλ μπορείτε να κοιτάξετε εδώ

Ψηλά το κεφάλι, βρε! Δεν πτοούμαστε λέμε. Δεν θα μας πεθάνουν αυτοί!!! Κουράγιο...




12 σχολια:

kariatida62 είπε...

ΑΑΑ! Σίγουρα, είναι απόλαυση να χώνεσαι μέσα στα καλάθια και να ξετρυπώνεις μικρούς θησαυρούς...
Αμ'τις γωνίτσες των Κινέζων πού τις βάζεις;

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα προσεκτικά τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο μέρος και πρέπει να σου πω ότι έχω μπερδευτεί. Ας υποθέσουμε ότι την Κυριακή, στο πιο in καφενείο νεκροταφείου όπου θα πίνω τον δωρεάν καφέ μου, γνωρίζω το άλλο μου μισό. Στην πρόταση γάμου που θα επακολουθήσει, τι κάνω; Δανείζομαι τα ανθισμένα λέλουδα από τη γλάστρα του γείτονα, τα τυλίγω στο χαρτί του χαλβά και της τα προσφέρω; Ή δεν ξεσπιτώνω το συμπαθές-πολυτιμο προϊόν και κάνω πρόταση γάμου με χαλβά; Τι προστάζει ο έρωτας στα χρόνια της μιζέριας; Ρομαντισμό ή σύνεση;

βιολιστης στη στεγη είπε...

To κυνήγι του φθηνού! Θαυμάσια και πολύ διασκεδαστική εμπειρία!
Ωραία είναι η ζωή, βρέ!
Ολο και καινούργιες εμπειρίες ανακαλύπτουμε!
Εγώ, για να καταλάβεις, έχω γίνει ΚΑΙ τροφοσυλλέκτης!
(Ειδικά, όταν είδα ότι τα χόρτα που μαζεύω, τα μανάβικα τα έχουν 5.30 το κιλό!)
Ωραία είναι η ζωή, βρέ!
(Για να το εμπεδώσω το λέω...)

hackaday είπε...

Η αλήθεια είναι ότι αν υπάρχει θέληση μπορεί κανείς να κάνει το κουμάντο του ακόμα και σε δύσκολες εποχές όπως αυτή που διανύουμε.

Le Chat Noir είπε...

Φυσικα και ψηλα το κεφαλι..... :)
Eυχαριστήθηκα τις επιλογες που προτεινεις...





Ενα μεγαλο φιλι...


Χ

Σοφία είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις! Σημειώνω την οδό Λαρίσης για μελλοντική εξόρμηση :-)

Madame de la Luna είπε...

Kariatida62, θα συμφωνήσω, με την μόνη προϋπόθεση να μην έχει κόσμο. Αν έχει, την κάνω με ελαφρά.


:)

Madame de la Luna είπε...

Steriani zali, :)))

Το τι γέλασα μ' αυτό το σχόλιο δεν λέγεται!

Καταρχήν, να ρωτήσω το βασικότερο.. Με το που θα την βρεις, θα την παντρευτείς;;; Που είναι κρυμμένα παιδιά σαν κι εσένα;

Ο έρωτας στα χρόνια της μιζέριας ε; Άσε.. Δεν το αγγίζουμε καν αυτό. Πλέον, δεν θα ρωτάμε το ζώδιο του άλλου για ν' αρχίσει η κουβέντα στα ραντεβού. Θα πηγαίνουμε κατευθείαν στο εισόδημα, τάχα μου δήθεν από ενδιαφέρον για την παγκόσμια κρίση. κι αν ακολουθήσει γάμος, θα 'ναι για κάνα δάνειο, καμιά φοροαπαλλαγή κι άλλα τέτοια ρομαντικά.

Καλό σου βράδυ.

ΥΓ: Μα πως γίνεται να γράφεις τέτοια τέλεια κείμενα στο blog σου;

Madame de la Luna είπε...

Bιολιστής στη στέγη, πολύ καλά κάνεις. Πανάκριβα τα δίνουν, το ξέρω. Τα ζουμπούλια και τις ανεμώνες να δεις.

Και μ' αρέσουν τα χόρτα!

Πες τα, πες τα, μπας και τα εμπεδώσουμε όλοι. Εδώ που φτάσαμε..

Αλλά ευτυχώς, με λίγα, με ελάχιστα, μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι.


Φιλί.

Madame de la Luna είπε...

Hackaday και θέληση να μην υπάρχει, μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς; Έχουμε επιλογή;

Θα μου πεις βέβαια, υπάρχουν και οι πιστωτικές και τα δάνεια. Ε, το θέμα είναι να μην φτάσουμε εκεί και μας κάνουν ριάλιτι, σαν κάτι άλλους ανθρώπους που ατύχησαν.


Καλό σου βράδυ.

Madame de la Luna είπε...

Le chat noir, ας όψονται οι μυστικές μου πηγές! Βοήθησαν όσο να πεις, ε; :)


Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη.



X (κι από μένα)

Madame de la Luna είπε...

Σοφία, κι όπως σου έχω υποσχεθεί, θα σου δείξω και που έχει καλά σουβλάκια.


Έλα εσύ και καλά θα περάσουμε. :)

Related Posts with Thumbnails