2 Μαρ 2010

Marilyn Monroe: Πίσω απ' τη μάσκα...



Φαίνεται πράγματι τόσο χαρούμενη και λαμπερή, σε όλες τις ταινίες της... Δύσκολο να πιστέψεις, πως αυτό το πλάσμα ήταν για καιρό, το κοριτσάκι των 5 δολαρίων. Τόσο έδινε η μητέρα του σε διάφορες οικογένειες για να την κρατήσουν για λίγο μαζί τους. Και πέρασε από πολλές οικογένειες η Marilyn. Σε μία απ' αυτές, βιάστηκε. Δεν είναι παράξενο που τραύλιζε για χρόνια. Ούτε που όταν παντρεύτηκε για πρώτη φορά, παιδί ακόμα, έβαλε μια αγελάδα στο σαλόνι  της για να την προστατέψει απ' τη βροχή, επειδή στεκόταν μόνη στα χωράφια. Η Marilyn είχε λόγους να ταυτιστεί μ' αυτό το ζώο.. 


Η Marilyn που πέρασε από πολλά κρεβάτια, που συνήθιζε να φωνάζει "daddy" τον κάθε εραστή, που έκλαιγε γιατί κάθε φορά το σενάριο των ταινιών την ήθελε ως συνήθως χαζή, ξανθιά και σέξι, η Marilyn που αγάπησε και δεν ένιωσε ν' αγαπιέται.. Η Marilyn των Kennedy, του Di Maggio, του Αrthur Miller, του Sinatra (τυχαία να φώναζε "Maf" το σκυλάκι που της χάρισε;). Η Marilyn των ηρεμιστικών. Η Marilyn με τις απόπειρες αυτοκτονίας. Που μπορούσε να πάει με καθυστέρηση 8 ωρών σ' ένα ραντεβού, που έπινε σαμπάνια για πρωινό, που έκανε αμέτρητα μαθήματα στο Actor's Studio, που λάμβανε πέντε χιλιάδες γράμματα θαυμαστών την βδομάδα, που πέρασε από πολλά ντιβάνια ψυχαναλυτών (για λίγες συνεδρίες κι απ' της Anna Freud). H Marilyn που ήταν έγκυος όταν γύριζε το "Μερικοί το προτιμούν καυτό". Η Marilyn, που έχασε δύο μωρά..
  

Η Μarilyn που ήθελε οχτώ ώρες μακιγιάζ, για να γίνει αυτή η "άλλη" και να κρύψει μέσα της τη Norma Jeane, το πρόσωπο με το οποίο γεννήθηκε. Η Μarilyn που δε ήθελε να βάψει ξανθά τα μαλλιά της, που τελικά τα κατέστρεψε απ' τις βαφές, η Μarilyn που θάφτηκε με μια περούκα που μισούσε.. Η Marilyn. Η Marilyn Monroe.


.

Related Posts with Thumbnails