23 Απρ 2010

Μάνος Ξυδούς - Παύλος Σιδηρόπουλος

.
Με τον Παύλο γνωριστήκαμε το 1978, όταν μας είχε καλέσει μαζί με τον Θόδωρο Σαράντη, υπεύθυνο της τότε ΕΜΙ, σε κάποιο σπίτι ν' ακούσουμε τα τραγούδια του. Κατά σύμπτωση, είχε πέσει γραμμή από την εταιρεία να βγάλει και δυο- τρία πιο πειραματικά πράγματα, όχι περισσότερα. Θυμάμαι, τότε είχαμε γίνει ένα με τον Παύλο και τα παιδιά του συγκροτήματος, υπήρχε ένα φοβερό πάθος δημιουργίας και ένας αυθορμητισμός δυσεύρετος για τα σημερινά δεδομένα.

Ως παιδί κι εγώ, ήμουν άσχετος μ' αυτά τα πράγματα, μόνο κουμπιά έβλεπα μεσ' στο στούντιο τότε. Πιάνω τον Παύλο και του λέω σε τι νομίζεις ότι μπορώ να βοηθήσω; Δεν έχω γνώση του αντικειμένου! Μου απαντάει: Ξέρω ότι ακούς ξένη μουσική κι εγώ θέλω να βγάλω τέτοιον ήχο. Να μου πεις μόνο αν τους άρεσε...Μου είπε ακόμη και κάτι άλλο: Ξέρω ότι φτιάχνεις καλούς καφέδες. Και, πράγματι, όντας κλητήρας στην ΕΜΙ, μέσα στα καθήκοντα μου ήταν να φτιάχνω και καφέδες. Το' χα συνηθίσει το άθλημα, το ήξερα. Μη σε ξαφνιάζει, μου είπε ο Παύλος, δεν ξέρεις πόσο σημαντικός είναι ο καφές για έναν μουσικό στο στούντιο σε μια στιγμή ανάπαυλας. Τώρα που πέρασαν τα χρόνια, μπόρεσα να καταλάβω πόσο δίκιο είχε ο άνθρωπος.

Μάνος Ξυδούς

τεύχος 339 του ΠΟΠ+ΡΟΚ (Μάρτιος 2009)

..


.

ΦΛΟΥ 1978 ΕΜΙ HARVEST

1. Ο Μπάμπης ο Φλου
2. Μου πες θα φύγω
3. Που να γυρίζεις
4. Ξέσπασμα
5. Οι σοβαροί Κλόουν
6. Το '69 με κάποιο φίλο
7. Στην Κ.
8. Η ώρα του Stuff
9. Τω αγνώστω θεώ
10.Εν κατακλείδι

Παύλος Σιδηρόπουλος τραγούδι, κρουστά
Βασίλης Σπυρόπουλος ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα
Νίκος Σπυρόπουλος ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, πιάνο συνθεσάϊζερ, φλάουτο
Τόλης Μαστρόκαλος μπάσσο
Ανδρέας Μουζακίτης τύμπανα
Παραγωγή Θόδωρος Σαραντής
Συντονιστής Μάνος Ξυδούς 
...Ο Μάνος Ξυδούς ανέβηκε στη σκηνή αμέσως μετά, για να γονατίσει και να ερμηνεύσει το τραγούδι του Σιδηρόπουλου που ξέρουν πια, στην κυριολεξία, οι πάντες, το “Να Μ’Αγαπάς”....


...Έρχονται πάνω μου του Παύλου τα φαντάσματα
σαν χορωδία παιδική μου τραγουδάνε
δεν έχεις τίποτα να πεις που δεν το είπαμε
κανείς δεν έχει να σου πει πολλά, λυπάμαι..

Αρωματίζω την μιζέρια μου, στίχοι: Μάνος Ξυδούς, μουσική: Τόλης Φασόης...

Related Posts with Thumbnails