6 Ιουν 2010

Mάνος Ξυδούς: Όταν ο Σιδηρόπουλος συνάντησε τις "Τρύπες"...

....




Μέχρι σήμερα θεωρώ τους Sharp Ties το μεγαλύτερο ελληνικό rock' n' roll συγκρότημα και επαναλαμβάνω τη λέξη rock' n' roll! Διότι σήμερα παίρνεις το cd ενός συγκροτήματος, το βρίσκεις θαυμάσιο, μα όταν πας να τους δεις live, δεν λένε τίποτα! Οι Sharp Ties ξεκίνησαν στο Κύτταρο το ΄81 και άφησαν εποχή! Μας τους σύστησε στην εταιρεία ο Παύλος, είχε μιλήσει θετικά και γι' αυτούς, όπως και για τον Παύλο Παυλίδη, προτού ακόμη φτιαχτούν τα Ξύλινα Σπαθιά. Όταν επίσης ο Σιδηρόπουλος ανέβαινε στη Θεσσαλονίκη, έπαιζε μαζί με τις Τρύπες. Του λέγανε οι άλλοι: Τι θες, ρε Παύλο, με τους πάνκηδες τα πιτσιρίκια; Δεν ξέρετε, μάγκες, τι είναι αυτοί, θα το δείτε, τους απαντούσε αυτός. Το είδαμε!

Μάνος Ξυδούς-Συνέντευξη στον Bosco



...  




 ...

...Οι εμφανίσεις τους γίνονται όλο και πιο πυκνές, με τον Παύλο Σιδηρόπουλο στο Άλσος, στο Αν στα Εξάρχεια… Το 1990 ηχογραφούν τον δίσκο "ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ" και παίζουν για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας στο φεστιβάλ του Belfort στη Γαλλία. Το 1991 μαζεύουν στην πρώτη τους συναυλία στον Λυκαβηττό 3.500 άτομα. Καθιερώνονται πλέον ως η καλύτερη ροκ μπάντα της Ελλάδας. 

Ο Διαβάτης του Ερέβους


...


 


 ...
«Ο Παύλος είναι ένας άγιος της ελληνικής ροκ σκηνής. Eφυγε πριν ακόμα δει τους σπόρους που είχε φυτέψει και οι οποίοι έπιασαν τελικά. Eφυγε κυνηγημένος, περιθωριοποιημένος, αλλά πιστεύω ότι αν υπάρχει πουθενά, θα χαίρεται γι’ αυτό που συμβαίνει. Γιατί ό,τι και να συμβαίνει ξεκίνησε από τον Παύλο και από τον Πουλικάκο. Το “Φλου” ήταν ένας οριακός δίσκος για όλους μας».

Γιάννης Αγγελάκας - Περιοδικόν Ποικίλης Ύλης



...

Related Posts with Thumbnails