1 Ιουλ 2010

Μάνος Ξυδούς: Κόκκινα παράσιτα...

...

..








Μάνος Ξυδούς: «Η εκπομπή θα περιλαμβάνει τραγούδια από το διεθνές ρεπερτόριο που δεν ακούστηκαν πολύ στην αρχή, δεν τους έδωσε κανείς σημασία αλλά αργότερα έγιναν πολύ μεγάλες επιτυχίες. Κυρίως θα είναι τραγούδια των οποίων ο στίχος έχει κάτι να πει. Είναι κόκκινα παράσιτα σε ένα κατεστημένο της μουσικής βιομηχανίας, στην οποία κατά καιρούς παρουσιάζονται καλλιτέχνες που έχουν κάτι να πουν, δεν τους υπολογίζει κανείς και ξαφνικά αυτό που κάνουν το αγκαλιάζει ο κόσμος. Μου έγινε η πρόσκληση για εκπομπή στον “902”, δεν τον επέλεξα εγώ, αυτός επέλεξε εμένα και αυτό είναι τιμή μου γιατί ο “902” δεν είναι ένας οποιοσδήποτε σταθμός, έχει καθαρή πολιτική θέση, η οποία τυχαίνει να συμβαδίζει με τις δικές μου».



Τα “Κόκκινα Παράσιτα” ήταν στον αέρα,  κάθε Πέμπτη 18:00-19:00..










Χτες είχα ένα όνειρο...

"Χτες είχα ένα όνειρο", ήταν τα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που ακούστηκαν τότε σε όλο τον κοσμο, κάνοντας τους φοιτητές και τους νέους να βγουν στους δρόμους στην Ευρώπη και να φωνάξουν: "Η φαντασία στην εξουσία". 
Πραγματικά, μόνο αν πιστέψουμε στα παραμύθια, μπορεί κάτι ν' αλλάξει. Μάης '68. Τί έγινε μετά; Τί γίνεται τώρα, τί θα γίνει μετά;
Ο Μπετύ -τότε κόκκινος Ντάννυ- συμφώνησε ως υπουργός κυβέρνησης αργότερα, σε βομβαρδισμούς της Σερβίας και στις λεγόμενες και μη καταδικαστέες από το σύστημα, παράπλευρες απώλειες.
Όλα αλλάζουν ή όλα θ' αλλάξουν προς το καλύτερο, όπως λένε οι πολιτικάντηδες. Ναι, ναι! Μόνο γι' αυτούς. 


Μάνος Ξυδούς - 24/5/2008 - Βραχνή φυσαρμόνικα 




 




Σιγά σιγά όλοι θα πεισθούν, ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Μόνο το φάντασμα του Μάνου Χατζιδάκι θα αναρωτιέται: «Αφού η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, τότε πως θ' αναστηθεί;».




Μάνος Ξυδούς - 30-5-2008 - Βραχνή φυσαρμόνικα








...

Related Posts with Thumbnails