2 Ιουλ 2010

Ο νέος δίσκος του Μάνου Ξυδούς: Όταν θα φύγω ένα βράδυ από δω..

...











Λίγο πριν «φύγει» ξαφνικά από κοντά μας, ο Μάνος, ήταν στο στούντιο, ηχογραφώντας το νέο του άλμπουμ. Μετά το αναπάντεχο γεγονός, ο δίσκος έμεινε στη μέση. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, φίλοι καρδιακοί και συνοδοιπόροι στους Πυξ Λαξ με τον Μάνο Ξυδούς, νιώθοντας την ανάγκη να μην αφήσουν το υλικό αυτό ανολοκλήρωτο -και με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του- κάλεσαν τους πιο κοντινούς και αγαπημένους φίλους του - τραγουδοποιούς, για να το ολοκληρώσουν.

Έτσι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κυκλοφορεί τώρα από το label 7 της Legend το άλμπουμ «Όταν θα φύγω ένα βράδυ από ’δω» (από το τραγούδι του Μάνου Ξυδούς και του Πάμπου Φιλίππου), όπως αποφάσισαν οι φίλοι και η οικογένειά του να το τιτλοφορήσουν. Εκτός από τον ίδιο τραγουδούν οι: Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διονύσης Τσακνής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Όναρ και Μύρωνας Στρατής. Επίσης η Μαρία και η Νάντια Σπηλιωτοπούλου και οι κόρες του Μάνου Κατερίνα και Νέλλυ.

Οι ίδιοι οι φίλοι του επισημαίνουν

«Αισθανθήκαμε την υποχρέωση ο δίσκος αυτός να τελειώσει και να φτάσει εκεί που τον προόριζε ο ίδιος: στον κόσμο. Γιατί τέτοιες ανάσες καλλιτεχνικές γίνονται όλο και λιγότερες, ενώ η ανάγκη μας γι’ αυτές όλο και μεγαλύτερη. Τέτοιος είναι ο δίσκος του Μάνου. Ένα δροσερό αεράκι που μας το προσφέρει απλόχερα ακόμα και τώρα που έχει φύγει. Ελπίζουμε να πλησιάσουμε αυτά που είχε στο μυαλό του. Το σίγουρο είναι ότι εδώ και είκοσι τόσα χρόνια ήμαστε δίπλα και μοιραζόμαστε τόσες και τόσες σκέψεις και με οδηγό αυτές προχωρήσαμε.

 
Καλή ακρόαση σε όλους, 

Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας.» 



1 ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΩ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ - Μάνος Ξυδούς
2 ΜΑΙΡΗ, ΜΗ ΛΥΠΑΣΑΙ - Μάνος Ξυδούς, Φίλιππος Πλιάτσικας (Παραδοσιακό Αμερικής)
3 ΡΑΒΑΪΣΙ - Μάνος Ξυδούς, Μπάμπης Στόκας
4 GARDILU - Μάνος Ξυδούς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου
5 ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΗ - Μάνος Ξυδούς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
6 Η ΑΝΝΟΥΛΑ - Μάνος Ξυδούς, Λάκης Παπαδόπουλος
7 Ο ΒΥΘΟΣ - Ν.Πορτοκάλογλου, Δ.Τσακνής, Κατερίνα & Νέλλυ Ξυδούς
8 ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗ - Μάνος Ξυδούς, Μιλτιάδης Πασχαλίδης
9 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ ΕΔΩ; - Μπ.Στόκας, Φιλ.Πλιάτσικας, Μ.Στρατής, Μ.Σπηλιωτοπούλου
10 ΠΥΞΙΔΑ - Μπ.Στόκας, Φιλ.Πλιάτσικας, Οναρ, Μ.Σπηλιωτοπούλου






...

Related Posts with Thumbnails