23 Σεπ 2010

Τα καράβια των λουλουδιών...

..
..
..
Τα καράβια των λουλουδιών, παρά το τόσο ρομαντικό όνομά τους και τους συνειρμούς που ίσως φέρνουν στο μυαλό σας, στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά πλωτοί οίκοι ανοχής, που άκμασαν στην Κίνα. Εκτός από ερωτικές απολαύσεις, προσέφεραν και διασκέδαση που συμπεριλάμβανε δείπνο μετά μουσικής κι ήταν συνηθισμένο να καλούνται εκεί για να τιμηθούν και να περάσουν ευχάριστα την βραδιά τους, ανώτεροι αξιωματούχοι. 




Αυτά και άλλα πολλά, για την Κίνα των περασμένων αιώνων, μπορείτε να μάθετε, αν θελήσετε να διαβάσετε ένα απ' τα βιβλία του Robert Van Gulik (που εκτός από συγγραφέας, υπήρξε και πρεσβευτής της Ολλανδίας στην Ιαπωνία και για πολλά χρόνια υπηρέτησε στην Κίνα, την Ινδία κ.α.). Πρόκειται για αστυνομικά ιστορικά μυθιστορήματα, που καταφέρνουν να κρατήσουν σε αγωνία τον αναγνώστη ως το τέλος. Εδώ θα βρείτε μια μεγάλη λίστα απ' αυτά (κυκλοφορούν απ' τις εκδόσεις "Θεμέλιο") και θα μπορέσετε έτσι να επιλέξετε όποιο σας ελκύσει περισσότερο. 





Όσο για τα καράβια των λουλουδιών, μπορείτε να διαβάσετε εδώ  κι εδώ περισσότερα και να δείτε και σχετικές φωτογραφίες. Εκτιμώ πάντα τα αναγνώσματα, που προσφέρουν κάτι περισσότερο απ' το να περάσει κανείς ευχάριστα την ώρα του και τα βιβλία του Van Gulik (που ήταν αυθεντία στην λογοτεχνία, την τέχνη και την ιστορία της Ανατολής), εμπίπτουν σ' αυτή την κατηγορία. Γι' αυτό και σας τα προτείνω. Καλή σας ανάγνωση..

..
..
..


Related Posts with Thumbnails