29 Σεπ 2010

Σινεμά ο Παράδεισος: Ε' Μέρος

..
..
..
Είπαμε ότι θα  ξεχάσω τα βασικά, αν δεν γράψω σύντομα πως μου φάνηκαν μερικές ταινίες που είδα πρόσφατα, οπότε συνεχίζω με εντελώς τυχαία σειρά την αναφορά μου. Μια επίκαιρη κωμωδία λοιπόν, που γυρίστηκε στο Καράτσι του Πακιστάν, μ' έκανε να καταλήξω πως πλέον το Bollywood, είναι απείρως καλύτερο στα σημεία, από το Hollywood. Το θέμα της έξυπνο: φιλόδοξος και πάμφτωχος ρεπόρτερ, σκέφτεται ότι μπορεί να κάνει επιτέλους το όνειρο του πραγματικότητα και να πάει στην Αμερική (απ' όπου ήδη έχει απελαθεί μία φορά), αν πάρει μια συνέντευξη απ' τον ..Μπιν Λάντεν. Και την παίρνει! Λεπτομέρειες εδώ και video παρακάτω. Tere Bin Laden (2010), ο τίτλος. Κι εννοείται η μουσική είναι το κάτι άλλο.
..
..


..
..


Αν πάλι θέλετε κάτι σε υπερ-παραγωγή, υπάρχει η ακριβότερη ταινία που γύρισε ποτέ το Bollywood, η οποία και τι δεν έχει: εκρήξεις, ανατινάξεις, καταδιώξεις, ναυάγια, κρυμμένους θησαυρούς, κόντρες με μηχανές, την Kylie Minogue  σε ρόλο guest star κτλ κτλ. Blue (2009) ο τίτλος της, λεπτομέρειες εδώ (υπάρχει ολόκληρη στο youtube με αγγλικούς υπότιτλους) και προσωπικά αυτό που ευχαριστήθηκα περισσότερο απ' όλα, ήταν τα καταπληκτικά υποβρύχια πλάνα.
..
..


..
..


Ταινία με μηνύματα, συγκινητική, βραβευμένη,  γυρισμένη σε μια απ' τις πιο έκκρυθμες περιοχές του πλανήτη:  Lemon Tree (2008). Την συνιστώ ανεπιφύλακτα και σας παραπέμπω αμέσως για λεπτομέρειες εδώ. Καλύτερα να μην γράψω λέξη και να δείτε το trailler. Επειδή έχει νόημα να θυμόμαστε ποια πράγματα είναι ουσιώδη στη ζωή μας.
..
..

..
..


Εξαιρετική επίσης είναι  η ταινία Udaan (2010), που εστιάζεται στη σχέση ενός βάναυσου πατέρα με τους δύο γιους του. Ο μεγαλύτερος έχει όνειρό του να γίνει συγγραφέας, αλλά ο Sir (δεν δέχεται να τον φωνάζουν πατέρα), έχει άλλα σχέδια. Όσο για το μικρότερο, ζει καθημερινά στον τρόμο..   Λεπτομέρειες εδώ

..
..

.. 
..

Διασκέδασα επίσης, βλέποντας το City Island, συμπαθητικό βρήκα το Ondine, με ενδιαφέρον παρακολούθησα το I love you Philipp Moris, χάθηκα στα λυρικά πλάνα του Letters to Juliet κι όσο για τις υπόλοιπες ταινίες που ξεχώρισα θα τα πούμε μάλλον, την επόμενη φορά.

..
..
..
..

Related Posts with Thumbnails