7 Σεπ 2010

Dae Jang-Geum-Jewel in the Palace

..
..
Πολύς λόγος γίνεται φέτος για την τηλεοπτική πενία που όπως φαίνεται θα ζήσουν, όσοι παρακολουθούν φανατικά την  μικρή οθόνη, ανεξαρτήτως των λόγων που συμβαίνει αυτό. Η πιο αξιοπρόσεχτη παραγωγή σαφώς και φάινεται ότι θα είναι "Το νησί", που θα παιχτεί στο MEGA και για το οποίο νομίζω πως όλοι λίγο-πολύ, γνωρίζετε τις λεπτομέρειες. 
Εγώ όμως θα σας προτείνω ένα ξένο σήριαλ, δραματικού χαρακτήρα που βασίζεται σε αληθινά ιστορικά γεγονότα, έχει άπειρα εξωτερικά γυρίσματα, εντυπωσιακά κουστούμια, προσεγμένη φωτογραφία, ιδιαίτερη μουσική, μια γλυκύτατη πιτσιρίκα πρωταγωνίστρια και θα σας μάθει πράγματα που σίγουρα δεν ξέρετε για μια χώρα που βρίσκεται πολύ μακριά από τη δική μας: τη Νότιο Κορέα.
Το σήριαλ αυτό, που κάνει πολλά ελληνικά να φαντάζουν απίστευτα φτωχά μπροστά του, τιτλοφορείται Dae Jang-Geum (θα καταλάβετε γιατί στην πορεία), προβλήθηκε απ' το MBC και διαδραματίζεται 500 περίπου χρόνια πριν, κατά την περίοδο δηλαδή την οποία βασίλευε η δυναστεία Chosun και υπήρχε εξαιρετικά αυστηρή ιεραρχία. 
Ένα μικρό κορίτσι, από την κατώτερη κοινωνική τάξη θα καταφέρει να ξεπεράσει κάθε κοινωνικό περιορισμό και θα φτάσει να έχει μια περίοπτη θέση στο παλάτι, στο πλευρό του βασιλιά. Το κορίτσι αυτό υπήρξε, η γυναίκα αυτή είναι θρυλική μορφή στην Νότιο Κορέα και δεν είναι παράξενο που αυτή η σειρά πουλήθηκε σε τόσες χώρες του εξωτερικού και γνώρισε τέτοια επιτυχία. 
Υπάρχει ολόκληρη στο youtube και μπορείτε να την δείτε κάνοντας κλικ αρχικά εδώ. Θα διαπιστώσετε απ' τα σχόλια που υπάρχουν κάτω από κάθε επεισόδιο, πως την παρακολουθούν άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο. Απορώ πως δεν την μυρίστηκε ακόμα κάποιο απ' τα στελέχη της ελληνικής τηλεόρασης, αν και ποτέ δεν ξέρει κανείς.. 

Περισσότερα για το Jewel in the Palace, μπορείτε να βρείτε εδώ, εδώ κι εδώ. Δείτε το πρώτο επεισόδιο (υπάρχουν σε όλα αγγλικοί υπότιτλοι και οι διάλογοι είναι σχετικά απλοί) και θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, αν αξίζει τόσο όσο γράφω.. Όσο για την Ν. Κορέα, θα έχουμε να πούμε κι άλλα, σύντομα.. επειδή όπως έλεγε ο Κέρουακ: 

"Όλη η ζωή είναι μια ξένη χώρα".


..
..

Related Posts with Thumbnails