16 Σεπ 2010

Parallel life...

..
..


Γι' αυτήν την ταινία λοιπόν, σας έκανα λόγο στην προηγούμενη ανάρτηση. Τιτλοφορείται Parallel life, είναι νοτιοκορεάτικη, ολοκαίνουργια και πρωταγωνιστεί σ' αυτήν ο πολύ καλός Ji Jin-Hee (γνωστός πλέον απ' το Jewel in the Palace)  και o βραβευμένος  Ha Jung-Woo (ένα ολόκληρο blog αφιερωμένο σε κείνον θα βρείτε εδώ).  






Στην αρχή της , αναφέρεται σχεδόν αμέσως το όνομα του Κουρτ Γκέντελ και μερικά πράγματα για τη ζωή του. Φυσικά υπάρχει λόγος, που θα τον καταλάβετε στη συνέχεια, αν αποφασίσετε να την δείτε. Αν όχι πάντως, δεν βλάπτει να σας γράψω μερικά πράγματα για την θεωρία αυτή: των παράλληλων ζωών δηλαδή. 




Έχουν ψάξει ορισμένοι κι έχουν βρει, πως οι ζωές του Abraham Lincoln και του John F. Kennedy, παρουσιάζουν αξιοσημείωτες ομοιότητες, συμπτώσεις αν θέλετε. Τόσες πολλές, που πράγματι είναι ν' απορεί κανείς. Διαβάστε αυτό εδώ το άρθρο, παρακολουθήστε κι αυτό το video και θα δείτε και μόνοι σας τι συμβαίνει. Σ' αυτήν την 'θεωρία', αν μπορούμε να την ονομάσουμε έτσι, βασίζεται λοιπόν και το θρίλερ που σας προτείνω να παρακολουθήσετε. Στην ουσία όμως όλα αυτά θα μπορούσαν να ισχύουν, αν σκεφτούμε τι πρεσβεύει η Θεωρία των Χορδών-Μεμβρανών (συμπεριλαμβανομένης και της M-theory).




Η υπόθεση της ταινίας με λίγα λόγια, για να φτάσουμε κάποτε και στο διά ταύτα, έχει ως εξής: Ο Κιμ Σεόκ-Χιουν είναι ο νεαρότερος Κορεάτης, τακτικός ποινικός δικαστής ιδιαίτερα γνωστός για τις ορθολογικές αποφάσεις του. Ενώπιον του δικαστηρίου του εμφανίζεται μία υπόθεση δολοφονίας, στην οποία ο διακεκριμένος καθηγητής Μαθηματικών Σον Κι-Τσουλ δολοφόνησε τη σύζυγό του. Καθώς εξετάζει τον φάκελο του Σον, ο Σεόκ-Χιουν ανακαλύπτει κάτι που τον προβληματίζει... Η συνέχεια στις οθόνες σας..
..
..
..
..

*Οι φωτογραφίες είναι από εδώ.
..
..

Related Posts with Thumbnails