7 Μαρ 2011

Μια βραδιά για την Μαρία..

..
..

..
..
Η Μαρία χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Αντιμέτωπη με μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια και σε κακή οικονομική κατάσταση, η 25χρονη Μαρία Δημητρίου αγωνίζεται και ελπίζει.
 
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 θα γίνει μία μεγάλη ακουστική συναυλία στην “Αυλαία” (Αγ. Όρους 15 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός), στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της νεαρής κοπέλας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό της Μαρίας, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την οικονομική διευκόλυνσή της. 


Η ασθένεια διαγνώστηκε όταν η Μαρία ήταν 15 ετών. Ονομάζεται νόσος του Αδαμαντιάδη- Behcet. Πρόκειται για μια πολυσυστηματική, αυτοάνοση ασθένεια. Αποτέλεσματα της ασθένειας στη Μαρία είναι οι επιληπτικές κρίσεις, η αναιμία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η πλήρης απώλεια όρασης στο αριστερό μάτι, η μειωμένη όραση στο δεξί, η μερική απώλεια ακοής, γέυσης και οσμής, οι ταχυκαρδίες, η υδρονέφρωση και η χρόνια εγκεφαλίτιδα. Η Μαρία έχει ένα σπάνιο είδος όγκου στο κεφάλι, το οποίο της δημιουργεί διαταραχές του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, που έχουν ως αποτέλεσμα απότομες και συνεχείς αυξομειώσεις της ενδοκρανιακής πίεσης. Έχει κάνει πολλές παρακεντήσεις, ενώ δύο φορές τοποθετήθηκε βαλβίδα για την αποσυμπίεση του εγκεφάλου και έγινε αφαίρεση όγκων. Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση της Μαρίας έχει επιδεινωθεί, ενώ παράλληλα με τους όγκους στον εγκέφαλο, το 2005 διαγνώστηκαν κύστες στην κοιλιά οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε καρκινώματα. Για να αντιμετωπιστεί κάπως ο πόνος, οι γιατροί έδωσαν το πράσινο φως για καθημερινή χρήση μορφίνης. 


Στόχος της Μαρίας είναι η μεταφορά της στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο Mayo Clinic, όπου εκεί υπάρχουν ελπίδες να τη βοηθήσουν να έχει σταθερότητα και μια ποιότητα στη ζωή της, που τόσο χρειάζεται. Το κόστος της μετάβασης στην Αμερική είναι τεράστιο και δυσβάστακτο για τη Μαρία και την οικογένεια της. Ελπίζουμε πως θα έρθετε να τραγουδήσετε μαζί μας για τη Μαρία.


Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι:

Γιώργος Αετόπουλος
Δημήτρης Βεριώνης
Νίκος Γώγος
Γιώργος Δημητριάδης
Στάθης Δρογώσης
Νίκος Ζιώγαλας
Μάρκος Κούμαρης (Locomondo)
Λεωνίδας Μπαλάφας
Στέλλα Πιλάτη
Μάνος Πυροβολάκης
Ζακ Στεφάνου
Οδυσσέας Τσάκαλος

Διοργάνωση: Δημήτρης Βεριώνης
Άρης Μπάτρης «Αυλαία»

Είσοδος: 15 Ευρώ (με κρασί/ μπύρα).
Τα 10 Ευρώ από την είσοδο πάνε για την οικονομική ενίσχυση
της Μαρίας.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν περαιτέρω, μπορούν στον παρακάτω λογαριασμό:
Τράπεζα Κύπρου
DEMETRIOU MARIA (Δημητρίου Μαρία)
CY65 0020 0107 0000 0000 0213 6300 (ΙΒΑΝ)
ή
BCYPCY2N (Swift)

Όποιος νιώθει ότι θέλει να επικοινωνήσει με τη Μαρία μπορεί να το κάνει στο email: mariademetriou@ymail.com
Το blog της Μαρίας είναι http://mariatweety.blogspot.com/

..
..
..
..
..
..
..
..
..
..



Related Posts with Thumbnails