9 Μαΐ 2013

Συναυλία υποστήριξης για τη "σχεδία"


Η «σχεδία» και η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων μάς ταξιδεύουν με νότες
Τη Δευτέρα 20 Μαΐου
Στο Γκάζι
Συναυλία για τη «σχεδία»

Ίσως να μην υπάρχει πιο ταιριαστή περίπτωση για τη φράση «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τεχνό - πολη»! Η «σχεδία» το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, συνδιοργανώνουν  μια μεγάλη συναυλία.
Για τη συναυλία έχει οριστεί μια συμβολική τιμή εισόδου της τάξης των 5€. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του περιοδικού δρόμου «σχεδία», αλλά και την υποστήριξη της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» και τις ανάγκες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Αστέγων, που αυτό τον καιρό προετοιμάζεται εντατικώς ενόψει της συμμετοχής της στο 11ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι που μας έρχεται στο Πόζναν της Πολωνίας.
Οι μουσικοί είναι πανέτοιμοι, τα όργανα καλοκουρδισμένα και καλογιαλισμένα από καιρό. Το δηλώνει άλλωστε, κατηγορηματικά και ο Αλέξης των Burger Project στο τεύχος Μαΐου της «σχεδίας» που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στους δρόμους της πόλης: «Είχαμε λάβει πρόσκληση να συμμετάσχουμε σε άλλη εκδήλωση της «σχεδίας», ωστόσο τότε βρισκόμασταν σε περιοδεία και δεν είχαμε τη δυνατότητα. Ήμασταν έτοιμοι όμως, σε οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία μας δινόταν να είμαστε παρόντες. Τώρα, θα είμαστε εκεί!».
Και δεν είναι μόνον ο Αλέξης και οι Burger Project. Οι Batala, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ο Βασίλης Μπαμπούνης, οι Minor Project, οι Mode Plagal, οι Ρόδες United, τα Υπόγεια Ρεύματα και οι Χαΐνηδες ανταποκρίθηκαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, στην πρόσκληση.
 «Εμείς οι καλλιτέχνες πρέπει να έχουμε παρουσία σε τέτοιες προσπάθειες για να αναδείξουμε πως όντως γίνονται πράγματα», υπογραμμίζει ο Θοδωρής Ρέλλος των Mode Plagal, που δεν μένουν στα λόγια.
Στο χώρο θα υπάρχει και ένα περίπτερο, απ’ όπου θα διατίθενται  το τεύχος Μαΐου του περιοδικό δρόμου «σχεδία», αλλά και τα καταπληκτικά T-shirts της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» με τα εξαιρετικά έργα των  Τάσου Αναστασίου, Δημήτρη Αρβανίτη και Πέτρου Ζερβού.
Το γεγονός της συνάντησής μας στην Τεχνόπολη το βράδι της Πέμπτης 9 Μαΐου είναι το πιο σπουδαίο χάπενινγκ που μπορεί να υπάρξει για τους φίλους και υποστηρικτές της κοινωνικής και εκδοτικής πρωτοβουλίας που διανύει ήδη τον τρίτο μήνα του ταξιδιού του.
«121 εφημερίδες δρόμου, 40 χώρες, 6 ήπειροι, 1 φωνή ενωμένη ενάντια στη φτώχεια» είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP, www.street-papers.org). Με την προσθήκη του περιοδικού δρόμου «σχεδία» -το οποίο, ας σημειωθεί, έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»- τα μέλη έγιναν 122.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: PUBLIC, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100)
 
Πληροφορίες: Περιοδικό Δρόμου "σχεδία", Φαβιέρου 39Α, 10438 Αθήνα,  213 0231220
 www.shedia.gr, info@shedia.gr, f: shedia.streetaper, tw: _shedia  
 
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548 press@athens-technopolis.gr,
 
Πρόσβαση:
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»Related Posts with Thumbnails