21 Οκτ 2013

"Ground and Floor" του Toshiki Okada στη Μικρή Σκηνή της ΣτέγηςΟ Toshiki Okada γεννήθηκε στη Γιοκοχάμα το 1973. Δραματουργός και σκηνοθέτης, εικαστικός και πεζογράφος, θεωρείται ο πλέον ταλαντούχος Ιάπωνας καλλιτέχνης της γενιάς του στο χώρο των παραστατικών τεχνών. Δημιούργησε το θίασο chelfitsch το 1997 και έκτοτε έχει γράψει και σκηνοθετήσει όλες τις παραγωγές της ομάδας, θέτοντας σε εφαρμογή μια ιδιαίτερη μέθοδο, από την οποία ξεχωρίζουν η χρήση μιας κατεξοχήν δημώδους ιαπωνικής γλώσσας και η μοναδική χορογραφία του. Το 2005, το έργο του "Five Days in March" απέσπασε το αναγνωρισμένο θεατρικό βραβείο Kishida, ενώ την ίδια χρονιά το 'Air Conditioner" έφτασε στους τελικούς των βραβείων χορογραφίας Toyota. Το Φεβρουάριο του 2007 εκδόθηκε η πρώτη του συλλογή από νουβέλες, με τίτλο "Το τέλος του ειδικού χρόνου που μας επέτρεψαν να έχουμε", η οποία τιμήθηκε με το βραβείο Κενζαμπούρο Όε.

"Μετά τη Φουκουσίμα, τι;" αναρωτιέται ο Ιάπωνας αβανγκάρντ συγγραφέας, σκηνοθέτης και εικαστικός, που επιστρέφει στη Στέγη με μια αλληγορική περφόρμανς την οποία αποκαλεί "μουσικό θέατρο με φαντάσματα".
Το "Ground and Floor", που ανεβαίνει στη Μικρή Σκηνή της Στέγης από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2013, μιλάει με αιχμηρό χιούμορ για την Ιαπωνία σήμερα, με πρωταγωνιστικό το ρόλο της μουσικής. Related Posts with Thumbnails