24 Απρ 2014

Αθόρυβα...
"Η ζωή τσακίζει τους ανθρώπους αθόρυβα, χωρίς φασαρίες, χωρίς φωνές, χωρίς δάκρυα... Δεν το παίρνεις είδηση..."
 

12 Απρ 2014

Μάνος Ξυδούς: "Σημασία έχει..."Στην ουσία δεν παίζει μεγάλο ρόλο να είσαι μ' έναν άνθρωπο απ' το πρωί μέχρι το βράδυ, να του γίνεσαι βάρος ή να γίνεται αυτός σε σένα. Σημασία έχει ακόμα κι αν είσαι σε απόσταση, ακόμα κι αν έχεις να δεις κάποιον αρκετό χρονικό διάστημα, τι συναισθήματα έχεις γι' αυτόν τον άνθρωπο... Κι αν τα συναισθήματα παραμένουν ζωντανά. Αν τα συναισθήματα παραμένουν ζωντανά, δεν παίζει κανένα ρόλο ούτε ο χρόνος, ούτε η απόσταση, ούτε τίποτα.

Μάνος Ξυδούς

9 Απρ 2014

Το πρόσωπο σου...

Το αληθινό σου πρόσωπο, φεγγάρι που επιστρέφει
δε θέλει πια να εξαπατά, δε βρίσκει αντιστάσεις
μες στα γρανάζια της ζωής που ξεκολλούν και σβήνουν
τις λάμπες, όταν μέσα μου βραδιάζει
Το πρόσωπό σου στο κενό της νύχτας ανεβαίνει
είναι ακατάληπτο, μαρτυρικό, καθώς πληγώνει
είδωλο μιας απερίγραπτης στιγμής
η φοβερή ανάμνηση που δε θα ξημερώσει
Το πρόσωπό σου ξεσκεπάστηκε και είναι
γυμνό σαν ανατέλλει μες στη μνήμη
σα θάλασσα που κάποτε θα γίνει καλοκαίρι
Το πρόσωπό σου δε θα γίνει καλοκαίρι
μες στους ανθρώπους δε θα ξημερώσει


Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου

ΥΓ: «Ακόμα μια νύχτα σπαταλημένη. Ακόμα μια / νύχτα / κάτω από τους ίδιους αστερισμούς. Περιμένουμε / χωρίς να περιμένουμε, / ελπίζουμε χωρίς να ελπίζουμε»


3 Απρ 2014

Περί Ζωής και Θανάτου...

"Βρίσκω χρήσιμο να βλέπω τη ζωή σαν ένα βιβλίο. Όπως ένα βιβλίο οριοθετείται από τα εξώφυλλα του, την αρχή και το τέλος, έτσι και οι ζωές μας οριοθετούνται από τη γέννηση και το θάνατο, και παρ' όλο που ένα βιβλίο περιορίζεται απ' την αρχή και το τέλος, μπορεί να περιλαμβάνει μακρινά τοπία, εξωτικές φυσιογνωμίες, φανταστικές περιπέτειες. Και παρ' όλο που ένα βιβλίο περιορίζεται από μια αρχή κι ένα τέλος, οι χαρακτήρες του δεν γνωρίζουν ορίζοντες. Γνωρίζουν μόνο τις στιγμές που φτιάχνουν την ιστορία τους, ακόμα κι όταν το βιβλίο είναι κλειστό. Κι έτσι, οι χαρακτήρες ενός βιβλίου, δεν φοβούνται να φτάσουν στην τελευταία σελίδα (...) Κι έτσι πρέπει να γίνεται με μας. Φανταστείτε τη ζωή σας σαν ένα βιβλίο με τα εξώφυλλα του, την αρχή και το τέλος του, τη ζωή και το θάνατο σας. Μπορείτε να γνωρίζετε μόνο τις ενδιάμεσες στιγμές, τις στιγμές που δημιουργούν τη ζωή σας. Δεν έχει νόημα να φοβάστε αυτό που υπάρχει πέρα απ' τα εξώφυλλα, είτε πριν τη γέννηση σας, είτε μετά το θάνατό σας. Και δεν χρειάζεται ν' ανησυχείτε για το πόσο μεγάλο είναι το βιβλίο, ή για το αν είναι ένα κόμικ ή ένα έπος. Το μόνο που έχει σημασία, είναι να φτιάξετε μια καλή ιστορία!" Related Posts with Thumbnails